Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion kouluhyökkäyksen hovikäsittely alkaa syyskuussa

Kuopion kouluhyökkäyksen käsittely alkaa Itä-Suomen hovioikeudessa 9. syyskuuta. Käsittelyyn on varattu yhteensä kuusi päivää, hovioikeus tiedotti keskiviikkona.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi Joel Marinin marraskuussa elinkautiseen vankeuteen muun muassa murhasta ja 20:stä murhan yrityksestä. Savon ammattiopistossa opiskellut Marin hyökkäsi luokkahuoneeseen miekan kanssa lokakuussa 2019. Hyökkäyksessä kuoli 23-vuotias ukrainalaisnainen, ja kymmenkunta ihmistä haavoittui tai loukkaantui. Osalle uhreista jäi miekaniskuista elinikäisiä vammoja.

Valituksessaan hovioikeuteen Marin vaatii muun muassa, että hänen katsotaan olleen alentuneesti syyntakeinen ja että hänet tuomitaan elinkautisen vankeusrangaistuksen sijasta määräaikaiseen vankeusrangaistukseen.

Lisäksi kuusi asianomistajaa on valittanut käräjäoikeuden tuomiosta ja vaatinut heille maksettavaksi tuomittujen korvausten korottamista.