Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kylmä alkuvuosi nosti sähkönkulutusta, myös tukkuhinta kaksinkertaistui

Sähkönkulutus nousi tammi-maaliskuussa seitsemän prosenttia verrattuna vastaavaan aikaan viime vuonna, kertoo Energiateollisuus.

Energiateollisuuden mukaan viime vuosi oli ennätyksellisen lämmin, joten tämä vuosi on merkinnyt paluuta normaaliin. Nyt varsinkin helmikuu oli kylmä.

Sähkön ohella sääolosuhteet näkyivät kaukolämmön kulutuksessa, joka kasvoi ensimmäisen vuosineljänneksen aikana lähes kolmekymmentä prosenttia edellisestä talvesta.

Sähkön tukkuhinta nousi alkuvuonna kaksinkertaiseksi viime vuodesta, jolloin sähkö oli Energiateollisuuden mukaan ennätyksellisen halpaa. Kasvaneen kulutuksen lisäksi hintaa nosti nyt tuulivoiman huono saatavuus. Lisäksi päästöoikeuden hinta on kaksinkertaistunut vuoden sisällä.

Kuluttajien kiinteähintaisissa määräaikaisissa sähkösopimuksissa tukkuhinnan muutos ei näy, mutta tukkuhintaan sidotuissa sopimuksissa hinnannousut ja -laskut siirtyvät suoraan asiakkaan sähkölaskuun.