Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talouselämä: Sanna Marinin aviomiehen yritys heikossa talouskunnossa – "Konkurssin uhka on suuri ellei jopa todennäköinen"

Talouselämä kertoo, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) aviomiehen Markus Räikkösen osittain omistama ja johtama fintech-alan startup-yhtiö Prezella Oy on heikossa taloudellisessa tilanteessa.

Lehden mukaan tällä viikolla kaupparekisteriin saapunut viime vuoden tilinpäätös kertoo, että yhtiön liikevaihto oli nolla euroa ja tilikauden tappio noin 7 000 euroa. Yhtiön oma pääoma on lähes 260 000 euroa miinuksella.

Talouselämän analyytikko Ari Rajala pitää velkaisen Prezellan tulevaisuutta hyvin epävarmana.

– Kun tulot ovat nolla, konkurssin uhka on suuri ellei jopa todennäköinen. Toki jos omistajat kaivavat kuvettaan ja sijoittavat yhtiöön lisää omaa pääomaa tai antavat yhtiölle oman pääoman ehtoista pääomalainaa, niin akuutti likviditeettiongelma voidaan ratkaista ja konkurssi välttää, Rajala arvioi.

Kassavaroja Prezellalla oli jäljellä viime vuoden lopussa vain noin 4 000 euroa, joten maksuvalmius ja samalla velanhoitokyky on olematon. Lyhytaikaista rahoitusvajetta oli lähes 70 000 euroa.