Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Parikymppiselle miehelle vaaditaan elinkautista vankeusrangaistusta noin 50-vuotiaan naisen murhasta Viitasaarella – syyttäjän mukaan mies tappoi myös naisen koiran

Syyttäjä vaatii 20-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta noin 50-vuotiaan naisen murhasta Viitasaarella Keski-Suomessa. Tapauksen käsittely alkoi Keski-Suomen käräjäoikeudessa tänään.

Epäilty henkirikos tapahtui helmikuussa naisen omistamassa talossa. Poliisi kertoi aiemmin, että syytetty ja uhri eivät olleet sukua toisilleen, mutta he olivat "jonkinasteisia tuttuja".

Syyttäjän haastehakemuksen mukaan mies tappoi naisen lyömällä tätä puukolla useita kymmeniä kertoja kasvoihin ja ympäri vartaloa. Yhteensä ennen kuolemaa aiheutettuja pisto- ja viiltohaavoja oli syyttäjän mukaan noin 100, minkä lisäksi naisen kuoleman jälkeisiä vammoja oli vielä noin 100 lisää.

Puukolla ja nyrkein aiheutettujen vammojen lisäksi mies sahasi naisen oikean käden irti ranteen yläpuolelta tämän kuoleman jälkeen, syyttäjä sanoi. Tältä osin syyttäjä vaatii miehelle tuomiota hautarauhan rikkomisesta.

Syyttäjän mukaan huomioiden käytetyn väkivallan määrä, laatu ja kesto, henkirikos on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Tekoa on syyttäjän mukaan pidettävä kokonaisuutena arvostellen törkeänä.

Murhan ja hautarauhan rikkomisen lisäksi syyttäjä vaatii miehelle tuomiota törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Haastehakemuksen mukaan mies oli pahoinpidellyt naisen omistamaa koiraa ja lopulta tappanut sen. Syyttäjän mukaan koiralle oli aiheutettu julmaa ja tarpeetonta kärsimystä, minkä seurauksena se kuoli joidenkin kymmenien minuuttien tai enimmillään kolmen tunnin aikana.

Mies on myöntänyt syyllistyneensä tappoon, hautarauhan rikkomiseen ja törkeän eläinsuojelurikoksen. Hänelle tehdään parhaillaan mielentilatutkimusta, jonka tulokseen käräjäoikeus ottaa kantaa myöhemmin annettavassa tuomiossa.