Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mustasukkainen mies tappoi ensin nukkuvan miehen lyömällä tätä kiintolenkkiavaimella päähän ja julkaisi sitten kuolleesta kuvan somessa – hovioikeus tuomitsi murhasta elinkautisen

Itä-Suomen hovioikeus kovensi tiistaina 27-vuotiaan miehen tuomion elinkautiseksi vankeusrangaistukseksi Varkaudessa viime vuoden heinäkuussa tehdystä henkirikoksesta. Oikeuden mukaan tuomittu murhasi parikymppisen miehen.

Aiemmin mies oli tuomittu Pohjois-Savon käräjäoikeudessa muun muassa taposta 11 vuoden vankeuteen.

Syyttäjä vaati syytetylle jo käräjäoikeudessa tuomiota murhasta. Tuomittu myönsi syyllistyneensä surmaan tai tappoon mutta kiisti murhan. Hän kuvaili tekoa intohimorikokseksi. Hän oli saanut tietää, että uhri oli hänen avopuolisonsa luona.

Hovioikeuden tuomion mukaan Miika Kristian Ikonen löi nukkumassa ollutta uhria kiintolenkkiavaimella useasti päähän sekä rintakehään. Teon jälkeen aamuyöllä hän soitti itse hätäpuhelun ja laittoi kuolleesta miehestä kuvan sosiaalisen median palveluun.

Käräjäoikeudesta poiketen hovioikeus katsoi, että mies kohdisti tekonsa tekohetkellä puolustuskyvyttömään uhriin, minkä jälkeen hän suhtautui välinpitämättömästi uhrin auttamiseen osoittaen näin vakaata harkintaa. Hovioikeus katsoi, että teko on ollut myös kokonaisuutena arvostellen törkeä ja näin ollen Ikonen syyllistyi tapon sijasta murhaan.