Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Suomessa on raportoitu 73 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 73 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 1 146 tartuntaa, mikä on 823 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 1 969 tartuntaa kahdessa viikossa.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on 32 ihmistä, joista tehohoidossa 11.

Rokotettujen määrä lähenee kolmea miljoonaa

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku Suomessa on kahden viime viikon ajalta alle 21 tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden. Tätä edellisten kahden viikon aikana ilmaantuvuusluku oli 35,5.

Yhteensä koko pandemian aikana Suomessa on raportoitu 94 154 tartuntaa.

THL:n mukaan koronarokotteen ensimmäisen annoksen on Suomessa saanut noin 2,98 miljoonaa ihmistä eli noin 55 prosenttia väestöstä.

Rokotteen toisen annoksen on saanut noin 800 000 ihmistä. Toisen annoksen rokotekattavuus on näin reilut 14 prosenttia.

Yhteensä rokotettuja on Suomessa noin 86 000 enemmän kuin eilen.

Tautitilanne helpottunut pahimmilla alueilla

Eniten tartuntoja on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa taudin ilmaantuvuusluku on 39. Seuraavaksi eniten tautia esiintyy Päijät-Hämeessä, 25, ja Länsi-Pohjassa, 22.

Jutussa kerrotut ilmaantuvuusluvut ovat pyöristettyjä.

Vähiten tautia esiintyy puolestaan Pohjois-Savossa (3), Pohjois-Pohjanmaalla (4), Etelä-Savossa (5) ja Lapissa (5). Lapin tilanne on tosin huonontunut edellisistä kahdesta viikosta, jolloin alueella oli alle kaksi tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden.

Pohjois-Pohjanmaan tartunnat puolestaan ovat tulleet alas: edellisillä kahdella viikolla ilmaantuvuusluku oli alueella yli 15. Samoin Etelä-Savon tartunnat ovat pudonneet edellisiltä kahdelta viikolta, jolloin alueen ilmaantuvuusluku oli vielä yli 27.

Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen hankalat tautitilanteet ovat helpottuneet. Kanta-Hämeessä kahden viime viikon ilmaantuvuusluku (15) on yli kuusi kertaa pienempi kuin edellisillä kahdella viikolla (92).

Päijät-Hämeessä taudin ilmaantuvuus (25) on puolittunut aiemmasta (55). Tauti on hellittänyt myös Keski-Pohjanmaalla, jossa kahden viime viikon ilmaantuvuusluku (9) on yhdeksän kertaa pienempi kuin tätä edeltäneillä kahdella viikolla (83).

Porvoon sairaalan toimintaa supistetaan

Hus kertoi tänään, että Porvoon sairaalan päivystyksen toimintaa vähennetään. Syynä ovat sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan sijaisten heikentynyt saatavuus ja koronaepidemian vaikutukset terveydenhuollon toimintaan.

Porvoon sairaalan päivystyksessä hoidetaan kesäkuun 21. päivän ja elokuun 22. päivän välisenä aikana ainoastaan välitöntä hoitoa vaativia sairauksia.

– Porvoon sairaalaan päivystys vastaa ensisijaisesti niiden potilaiden hoidosta, joiden vaiva ei voi odottaa seuraavaan päivään, todetaan tiedotteessa.