Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Majoittumismäärät laahasivat toukokuussa yhä koronaa edeltävään aikaan verrattuna

Majoituskysyntä oli Suomessa toukokuussa selvästi kasvussa verrattuna viime vuoteen, jolloin koettiin koronan aiheuttama poikkeuksellisen suuri majoituskysynnän romahdus. Tilastokeskuksen mukaan kotimaiset yöpymiset kuitenkin olivat yhä 30 prosenttia jäljessä, jos niiden määrää verrataan vuoden 2019 toukokuuhun.

Kotimaisten matkaajien vapaa-ajan majoittumiset olivat yhä runsaan viidenneksen alemmalla tasolla kahden vuoden takaiseen verrattuna.

Ulkomaisia yöpymisiä tilastoitiin Suomessa toukokuussa 72 000, mikä oli 85 prosenttia vähemmän kuin toissa vuonna. Ulkomaalaisten matkailijoiden vapaa-ajan yöpymiset olivat yhä 92 prosenttia alemmalla tasolla koronaa edeltävään toukokuuhun verrattuna.

Kaikkiaan Suomessa tilastoitiin yöpymisiä noin 850 000, mikä oli 46 prosenttia vähemmän kuin kaksi vuotta aiemmin.

Hotellien käyttöaste on suurissa kaupungeissa yhä alhainen. Esimerkiksi Helsingissä huoneiden käyttöaste on 20 prosenttia, myös Turussa ja Tampereella käyttöaste jää alle 35 prosenttiin.

Maakunnista parhaimpiin käyttöasteisiin yllettiin Satakunnassa eli 48 prosenttiin ja Pohjois-Karjalassa, jossa käyttöaste oli 42 prosenttia.

Koko alkuvuosi ensimmäistä koronakevättä vaisumpi

Tilastokeskuksen mukaan koko alkuvuosi näyttää myös edelliseen vuoteen verrattuna vaisummalta yöpymisten suhteen. Viime vuonna koronapandemian rajoitustoimet otettiin käyttöön maaliskuussa.

Tammi–toukokuussa yöpymisiä oli Suomessa yhteensä noin 3,9 miljoonaa, mikä on 22 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Suurin Suomessa majoittunut ulkomaalaisten ryhmä oli virolaiset, joille kertyi alkuvuoden aikana 40 000 yöpymistä. Saksalaisille yöpymisiä kertyi niukasti vähemmän ja kolmannella sijalla oleville ruotsalaisille 23 000 majoittumista.

Eniten vähenivät venäläisten yöpymiset, vajaat 97 prosenttia. Heille yöpymisiä kertyi alkuvuoden aikana lähes 234 000 vähemmän viime vuonna.

Korjattu klo 8.47: Huoneiden käyttöaste Helsingissä oli 20 prosenttia.