Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oslo kieltää sähköpotkulautojen käytön öisin, määrä vähenee alle kolmasosaan nykyisestä

Norjan pääkaupunki Oslo pyrkii ehkäisemään sähköpotkulautoihin liittyviä tapaturmia kieltämällä niiden käytön öisin. Syyskuun alusta lähtien laudat menevät kaupungissa käyttökieltoon joka yö iltayhdestätoista aamuviiteen, kaupunginvaltuusto päätti tiistaina.

Paikallisten lääkärien laskelmien mukaan kesän aikana voitaisiin välttää 300–400 loukkaantumista, jos yöaikainen kielto astuisi heti voimaan. Kesäkuussa eniten vahinkoja sähköpotkulautojen kanssa sattui keskiyötä edeltävän tunnin aikana, sanoi kaupunginvaltuusto tiedotteessaan.

Monet yritykset ovat jo päättäneet estää Oslossa potkulautojensa käytön viikonloppuöisin.

Lisäksi sähköpotkulautojen enimmäismäärää alennetaan 8 000:een. Tällä hetkellä Oslossa on kaupungin ympäristöviraston mukaan lähes 26 000 sähköpotkulautaa, mikä on Euroopan suurkaupungeista asukaslukuun suhteutettuna eniten.

Sähköpotkulautojen turvallisuudesta on huolestuttu myös Suomessa. Vuokrausyritykset Voi ja Tier ovat kertoneet laskevansa potkulautojensa nopeuksia viikonloppuöisin kaupunkialueilla.