Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Australiassa Sydneyn asukkaat joutuvat pysymään kotiseinien sisällä vielä ainakin kahden viikon ajan

Australiassa Sydneyn asukkaat joutuvat pysymään kotiseinien sisällä vielä ainakin kahden viikon ajan, kertoo Uuden Etelä-Walesin osavaltion pääministeri Gladys Berejiklian. Sydneyssä on noin viisi miljoonaa asukasta, ja se on asukasluvultaan maan suurin kaupunki.

Sydneyn koronasulun oli määrä päättyä perjantaina, mutta päättymisajankohtaa on lykätty heinäkuun loppuun.

Valtaosa kaupungin asukkaista voi edelleen poistua kotoaan kuntoilua varten, välttämättömiä kauppareissuja varten sekä töiden tai terveydellisten syiden vuoksi. Koulut ovat esimerkiksi kuitenkin kiinni ja ihmisiä kehotetaan pysymään kotona.

Koronasulku on jo kolmannella viikollaan, mutta nopeasti leviävää koronaviruksen deltamuunnosta ei ole saatu sulkutoimilla kuriin. Edellisen vuorokauden ajalta havaittiin lähes sata uutta tartuntaa, mikä on enemmän kuin edellispäivänä.

Joillain alueilla on kuitenkin tätäkin tiukempia rajoituksia. Bondin esikaupunkialueella on esimerkiksi laitettu täyteen sulkutilaan yksi asuinrakennus sen jälkeen, kun sen asukkaista yhdeksällä havaittiin tartunta.

Tiistaina poliisi vartioi rakennuksen etu- ja takapuolella estääkseen asukkaita poistumasta.

Tiukemmat rajoitukset mahdollisia

Berejiklian ei sulkenut myöskään pois mahdollisuutta, että ankarampia rajoituksia otetaan käyttöön myös koko kaupungin laajuisesti, jos tartuntamäärät jatkavat kasvuaan.

Australian viimeisin koronaepidemia alkoi kesäkuun puolivälissä. Sittemmin maassa on havaittu kaikkiaan yli 860 tartuntaa. Kahdenkymmenen ihmisen kerrotaan olevan tehohoidossa ja kaksi on kuollut.

Australiaa on ylistetty siitä, miten maa lähestyi koronavirustilannetta pandemian alkuvaiheessa. Tuskallisen hitaasti edennyt rokotusohjelma on kuitenkin jättänyt maan väestön pitkälti suojaamattomaksi samaan aikaan, kun muualla maailmalla avataan rajoja.

Oseaniassa sijaitsevan valtion rajat ovat olleet pitkälti säpissä viime vuoden maaliskuusta lähtien. Rajojen ei odoteta avautuvan ainakaan ennen vuoden loppua.