Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen avi: Attendon Muurutvirran hoitokodin vanhustenhoidon toiminta keskeytetään, henkilökunnan määrä puutteellinen

Kuopiossa sijaitsevan Attendon Muurutvirran hoitokodin vanhustenhoidon toiminta keskeytyy aluehallintoviraston valvonnan seurauksena, kertoo Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi).

Hoitokodin omistaa Attendon Juankosken Hoiva .

Attendo keskeyttää vanhusten toimintayksikön toiminnan perjantaina.

Hoitokodin vanhusten toimintayksikössä on 23 asiakasta ja kehitysvammaisten toimintayksikössä 10 asiakasta.

Vanhukset siirretään Kuopion kaupungin toimintayksiköihin. Kehitysvammaisten toimintayksikkö jatkaa toimintaansa Muurutvirran hoitokodissa.

Kuopion kaupunki on valvonut hoitokoti Muurutvirran toimintaa huhtikuusta lähtien, kun Attendon hoivakodin hoitajat olivat yhteydessä Kuopion valvontatarkastajaan ja esittivät huolensa hoitajatilanteesta.

Valvontatarkastaja ilmoitti aville heinäkuun alussa tilanteen olevan yksikössä vakava ja että henkilöstöä on edelleen lähtenyt. Heinäkuun puolessa välissä avi sai tiedon, että Kuopion kaupungin vanhuspalvelujen ohjausyksikkö aloitti toimenpiteet seitsemän asiakkaan siirtämiseksi pois yksiköstä.

Selvittääkseen asiaa avi teki tarkastuskäynnin hoitokotiin 15. heinäkuuta. Tarkastuskäynnin jälkeen todettiin, että vanhusten toimintayksiköllä ei ole riittävästi hoitohenkilöstöä, eikä asiakas- ja potilasturvallisuutta pystytä turvaamaan.