Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

35-vuotias mies pahoinpiteli uhriaan julmasti useita päiviä – tuomittu jo elinkautiseen avopuolisonsa murhasta Jyväskylän Pupuhuhdassa

Satakunnan käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi vuonna 2018 törkeään pahoinpitelyyn, törkeään raiskaukseen ja törkeään vapaudenriistoon.

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut 35-vuotiaan miehen törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä raiskauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta, jotka tapahtuivat maakunnassa elo-syyskuussa 2018. Käräjäoikeuden miehelle määräämän mielentilatutkimuksen mukaan Jani Pekka Eemeli Kuivalainen oli teot tehdessään syyntakeinen.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Kuivalaisen elokuussa elinkautiseen vankeusrangaistukseen avopuolisonsa murhasta, joka tapahtui Jyväskylän Pupuhuhdassa viime vuoden joulukuussa.

Satakunnan käräjäoikeus katsoi, että edellä mainittu elinkautinen vankeusrangaistus on riittävä seuraamus myös nyt syyksi luetuista rikoksista. Lisäksi tuomittu määrättiin maksamaan rikosten uhrille 47 000 euron edestä korvauksia.

Mies videokuvasi osan teoista puhelimella

Satakunnan käräjäoikeuden julkisen selosteen mukaan mies kohdisti uhriin monenlaista väkivaltaa useita kertoja viiden päivän aikana. Oikeuden mukaan mies muun muassa hakkasi ja kuristi uhria sekä poltti tätä tupakalla, sytyttimellä ja kiehuvalla vedellä. Lisäksi mies juotti uhrille tatuointimustetta sekä tunki tämän suuhun vaatteen ja kaatoi siihen juomaa niin, ettei uhri saanut henkeä.

Käräjäoikeuden mukaan mies myös pakotti uhrin kolme kertaa sukupuoliyhteyteen kanssaan ja videokuvasi puhelimellaan osan teoista. Oikeuden mukaan videolle tallentuneista miehen puheista ilmenee, että hän aikoi julkaista videot ja mainostaa niillä uhrin rahaa vastaan tarjoamia seksuaalipalveluita.

Lisäksi oikeus katsoi, että tuomittu riisti uhrilta liikkumisvapauden sitomalla hänet kiinni sähköjohdoilla kaksi eri kertaa sekä uhkaamalla tappaa hänet, jos hän poistuu miehen luota.

Käräjäoikeus määräsi jutun asiakirjat ja rikosten uhriksi joutuneen henkilöllisyyden salassapidettäviksi. Oikeus antoi kuitenkin tapauksesta julkisen selosteen.