Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen taposta ja pahoinpitelystä Tohmajärvellä yli 10 vuoden vankeuteen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 40-vuotiaan miehen taposta ja pahoinpitelystä 10 vuoden ja 10 kuukauden vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan vahingonkorvauksia uhrin läheisille useiden tuhansien eurojen edestä.

Käräjäoikeuden mukaan Jukka Tapani Piipponen surmasi toisen miehen ja lisäksi pahoinpiteli silloista naisystäväänsä.

Tuomittu oli ollut istumassa iltaa uhrin, silloisen naisystävänsä ja neljän muun henkilön kanssa tammikuussa Tohmajärvellä.

Hän oli alkanut käyttäytyä aggressiivisesti ja lyönyt silloista naisystäväänsä muun muassa avokämmennellä kasvoihin. Tämän jälkeen toinen paikalla ollut mies oli alkanut rauhoitella tätä (Piipposta) ja pyytänyt, ettei tämä löisi naista. Tämän jälkeen tuomittu oli hakenut keittiöstä veitsen ja lyönyt miestä kaulan seudulle.

– Uhri on veitsen iskun jälkeen pudonnut penkiltä polvilleen lattialle. Sen jälkeen syytetty on vielä iskenyt veitsellä useita kertoja häntä eri puolille ylävartaloa, oikeus totesi. Oikeuden mukaan uhrilla ei ollut mitään mahdollisuuksia puolustautua.

Mies oli poistunut tämän jälkeen keittiöstä ja sanonut paikalla olleille, ettei "kukaan sano tästä mitään".

Käräjäoikeus antoi tuomion suullisesti jo lokakuun alussa oikeuden istunnon päätteeksi, mutta kirjallinen tuomio saatiin toimitettua medialle tänään.