Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljäsosa autoilijoista ei käytä vilkkua tässä yleisessä paikassa – risteyksissäkin sen unohtaa 15 prosenttia

Liikenneturvan seurantojen mukaan neljännes autoilijoista ei käytä vilkkua liikenneympyrästä poistuessaan. Määrä on huomattavasti pienempi, kuin risteyksissä kääntyessä, joissa 85 prosenttia autoilijoista käyttää suuntamerkkiä.

– Liikenneympyrässä vilkun käyttö on ollut vuodesta toiseen heikompaa kuin risteyksessä käännyttäessä. Liikenneympyrä ei tilanteena poikkea mitenkään muista risteyksistä: aikeesta muuttaa ajosuuntaa kerrotaan muille näyttämällä vilkkua, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Marko Nieminen toteaa tiedotteella.

Liikenneturva muistuttaa, että autoilijoiden lisäksi myös pyöräilijöiden tulee näyttää suuntamerkkiä kääntyessään. Viime keväänä toteutetun kyselyn mukaan 86 prosenttia vastanneista oli tietoinen tästä, mutta liikenteessä toteutetun tarkkailun perusteella vain reilu kymmenesosa pyöräilijöistä näytti suuntamerkkiä kääntyessään.

– Pyöräilijöidenkin olisi hyvä viestiä enemmän omista aikeista muille liikkujille, ja suuntamerkin näyttäminen on yksi helppo tapa tehdä tämä. Pyöräilijänä suuntamerkin voi näyttää kädellä tai sitten voi käyttää kypärään tai polkupyörään asennettavia vilkkuja, kertoo Liikenneturvan yhteyspäällikkö Leena Piippa.