Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsästäjä luuli ampuvansa kaurista mutta ampuikin toista miestä, tuomittiin käräjillä sakkoihin

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut 39-vuotiaan miehen metsästysrikoksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta yhteensä 90 päiväsakkoon. Miehen tuloilla maksettavaa kertyy 1 800 euroa.

Hänet määrättiin myös metsästyskieltoon toukokuuhun 2024 saakka sekä korvaamaan vammautuneelle miehelle 35 200 euroa kivusta ja särystä.

Tuomittu oli viime vuoden joulukuussa metsästämässä kauriita hänelle ennestään tutulla alueella. Hän oli luullut tähdänneensä ja ampuneensa kaurista, mutta ampuikin sen sijaan toista miestä osuen tätä vatsan seudulle. Haavoittunut mies sai vakavat vammat.

– Hän on ampuessaan kiväärillä pimenevässä illassa kohdetta, jonka tunnistamiseen hän ei ole käyttänyt riittävää aikaa, ottanut riskin sellaisen vakavan vahingon aiheutumisesta, jossa jonkun kuolema tai vakava vammautuminen on ollut mahdollinen, kirjoittaa oikeus tuomiossaan.

Tuomittu myönsi toimineensa huolimattomasti ampumistilanteessa ja syyllistyneensä vammantuottamukseen, mutta kiisti törkeän tekomuodon.

Oikeus antoi tuomionsa tiistaina.