Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talouselämä: Helsingissä asennettiin mikrosiruja vapaaehtoisten ihon alle – "Ihmisten ei tarvitse olla peloissaan, että heitä seurattaisiin"

Tukholmassa Epicenter on asentanut mikrosirun jo lähemmäs 500 vapaaehtoiselle vuodesta 2015.

Helsingissä on asennettu mikrosiruja ihmisten ihon alle ruiskun avulla, kertoo Talouselämä.

Ihonalaisia mikrosiruja asensi vapaaehtoisille tällä viikolla yrityskeskittymä Epicenter ensimmäisenä organisaationa Suomessa. Epicenter auttaa skaalautuvia teknologiayrityksiä sekä suuryrityksiä digitaalisissa innovaatioissa.

Tapahtuman viestinnän mukaan vapaaehtoisia ilmoittautui kourallinen: neljä. Yksi heistä on asianajotoimistossa työskentelevä Nina Lallukka, 40.

– Ajattelin, että minun on ihan pakko saada se! Lallukka sanoo Talouselämälle.

Lallukan mukaan hänen työpaikallaan on luvattu selvittää kulkuluvan integroimista mikrosiruun. Lallukka odottaa, ettei tulevaisuudessa esimerkiksi työpaikalle ja kuntosalille tarvita kulkulätkiä ja ettei salasanoja tarvitse enää muistaa.

– Eihän kännykkä käyttöliittymänä enää riitä meille. Kuinka pitkälle tätä voi viedä, se on tosi mielenkiintoista.

Talouselämän mukaan Tukholmassa Epicenter on asentanut mikrosirun jo lähemmäs 500 vapaaehtoiselle vuodesta 2015.

Esimerkiksi Ruotsin rautatieyhtiö SJ hyväksyy mikrosirulla toimivan lipun ja kuntosaliketju SATS päästää liikkujat sisään sirulla. Sirua voi käyttää myös Epicenterin kulkukorttina, koronapassina tai maksuvälineenä.

Epicenterin toimitusjohtajan Patrick Mestertonin mukaan siru ei tallenna paljon tietoja vaan toiminnallisuudet on oltava koodattuna vastaanottavaan laitteeseen. Gps-toimintoa sirussa ei ole.

– Ihmisten ei tarvitse olla peloissaan, että heitä seurattaisiin, Mesterton sanoo Talouselämälle.

Mesterton sanoo jutussa, ettei tiedä kenelläkään Tukholmassa sirun ottaneista olleen ongelmia sirun kanssa ja ettei lääkäreiltä ole tullut sanomista. Jotkut ovat kuitenkin poistattaneet sirun joko tarpeettomana tai siksi, etteivät ole pitäneet ajatuksesta ihonalaisesta sirusta.