Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Tampereen maanalaisen myrkkykaasupalon sammutus ohi, pakkanen houkuttelee ihmisiä heikoille jäille

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Tampereen maanalaisen palon jälkisammutustyöt ohi - viemäriverkon työmaalla syttynyt palo levitti erittäin myrkyllistä savua

Tampereen keskustassa alkuillasta syttyneen suuren viemäripalon jälkisammutustyöt ovat päättyneet, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitos.

Palo syttyi viemäriverkoston kunnostustyön yhteydessä. Tulipalosta annettiin terveydelle vaarallisen savun vuoksi vaaratiedote. Vaaratilanteen kerrottiin päättyneen yhdeksän jälkeen illalla.

Maan alla paloi pelastuslaitoksen mukaan lasikuitua ja eristeitä, mikä aiheutti erittäin myrkyllistä savua. Pelastuslaitoksen tiedon mukaan kukaan ei loukkaantunut palon vuoksi.

Marraskuussa hukkui seitsemän ihmistä - pakkanen houkuttelee heikoille jäille, varoittaa hengenpelastusliitto

Marraskuussa hukkui yhteensä 7 ihmistä, käy ilmi Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) ennakkotiedoista. Kolme hukkumista tapahtui ihmisen vajottua jäihin, kolme vesiliikenteessä ja yksi uidessa. Tammi–marraskuun aikana Suomessa on hukkunut kaikkiaan 148 ihmistä.

Alkaneen talven pakkaspäivät houkuttelevat ihmisiä heikoille jäille. SUH:n mukaan läheltä piti -tilanteita on marraskuussa sattunut heikoilla jäillä kymmenittäin. Myös joulukuun alussa kaksi ihmistä hukkui heikkoihin jäihin Pohjois-Savossa.

Helsinki yhtä kallis kuin Lontoo maailman kalleimpien kaupunkien listalla

Israelin Tel Aviv on kohonnut maailman kalleimpien kaupunkien listan kärkeen ohittaen viime vuoden kalleimman kaupungin Pariisin. Listauksesta kertoo muun muassa yhdysvaltalaismedia CNN.

Syynä tähän on ruoan ja liikkumisen hintojen raju kallistuminen. Viime vuoden listauksessa viidennellä sijalle ollut Tel Aviv jätti nyt hintatasoltaan taakseen esimerkiksi Singaporen, Zürichin, Hongkongin ja New Yorkin.

Jaetulta 17. sijalta löytyvä Helsinki on asuin- ja elinkustannuksiltaan yhtä kallis kuin Britannian pääkaupunki Lontoo.

YK kampanjoi nettivihaa vastaan lanseeraamalla uuden symbolin sosiaaliseen mediaan

YK julkisti torstaina kampanjan, jonka tavoitteena on naisiin, nuoriin, etnisiin ja seksuaalivähemmistöihin kohdistuvan nettivihan kitkeminen.

Osa kampanjaa on sosiaalisen median postauksia varten luotu symboli, b-kirjain mustan ohuen ympyrän sisällä, joka viittaa kampanjan englanninkieliseen nimeen "bodyright". Sana on mukaelma englanninkielisestä tekijänoikeutta tarkoittavasta sanasta "copyright".

Symbolin on tarkoitus korostaa sitä, miten yritysten logot ja tekijänoikeuden suojaa nauttiva henkinen omaisuus ovat usein internetissä ihmisiä paremmin suojattuja. (Lähde: AFP)

Saksan armeija teki kunniaa väistyvälle liittokanslerille Nina Hagenin sävelin

Saksan armeija teki torstaina kunniaa väistyvälle liittokanslerille Angela Merkelille muun muassa punk-laulaja Nina Hagenin sävelin. Kyse oli seremoniallisista jäähyväisistä ennen kuin Merkelin on määrä ensi viikolla luopua liittokanslerin virasta, jota hän on hoitanut 16 vuotta.

Sotilassoittokunnan säestämänä sotilaat marssivat soihtukulkueena. Musiikkina kuultiin perinteistä sotilasmusiikkia sekä Merkelin itse valitsemaa musiikkia.

Seremoniassa Merkel sanoi, että neljä liittokanslerikautta ovat olleet tapahtumarikkaita ja usein hyvin haasteellisia vuosia. (Lähde: AFP)

Yhdysvallat pyrkii vahvistamaan koronatestausta ja rokotteiden saatavuutta

Koronaviruksen omikronmuunnosta on nyt havaittu neljässä osavaltiossa Yhdysvalloissa. Maanantaista lähtien maan ulkopuolelta Yhdysvaltoihin lentävien matkustajien maahanpääsyn ehtona on päivän sisällä ennen matkan alkamista saatu negatiivinen koronatestitulos.

Asiantuntijat ennustavat, että talvi nostaa koronavirustartuntojen määrän kasvuun Yhdysvalloissa riippumatta siitä, miten omikronmuunnos leviää.

Hillitäkseen koronavirustartuntojen ripeää kasvua maan presidentti Joe Biden kertoi torstaina laajentavansa rokotteiden saatavuutta sekä pyrkivänsä kaikille ilmaisiin kotitesteihin. Lisäksi luvassa on tiukennuksia matkustamiseen.

Presidentti Biden on joutunut keskittymään koronaviruksen hoitoon koko presidenttikautensa, joka on jatkunut pian vuoden. (Lähteet: Politico, Guardian, Washington Post ja New York Times)

Suomi avaa salibandyn MM-kisat Tanskaa vastaan

Suomi avaa salibandyn MM-kisat ottelulla Tanskaa vastaan. Peli alkaa Helsingissä kello 18.30.

Suomi puolustaa maailmanmestaruutta. Tämänvuotiset MM-kisat ovat siirtyneet vuodella koronaviruspandemian takia.

Suomi avaa MM-turnauksen kolmella ottelulla peräkkäisinä päivinä. Lauantaina Suomi kohtaa Ruotsin ja sunnuntaina Latvian.

Väliaikaisen valmentajan huostassa oleva ManU voitti Arsenalin 3-2

Jalkapallon Englannin Valioliigassa väliaikaisen valmentajan Michael Carrickin komennossa kolmatta peliä oleva Manchester United on voittanut Arsenalin 3–2 torstain myöhäisillan ottelussa.

Ottelun tähtiä oli kaksi maalia toisella puoliajalla ManU:n tilille kerryttänyt Cristiano Ronaldo, jonka jälkimmäinen maali syntyi rangaistuspotkusta.

Seuran uusi saksalainen valmentaja Ralph Rangick ottaa pian ohjat käsiinsä. Edellinen valmentaja Ole Gunnar Solskjär sai potkut viime viikolla.

Valioliigan illan toisessa myöhäisottelussa Tottenham voitti Brentfordin 2–0.

Carolina hävisi Ottawalle Teuvo Teräväisen maalista huolimatta

Jääkiekon NHL-liigassa torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa pelattu Carolina Hurricanesin ja Ottawa Senatorsin välinen ottelu päättyi Ottawan voittoon lukemin 2–3.

Kaksi edellistä peliä tehopisteittä pelannut Teuvo Teräväinen laukoi joukkueensa avausmaalin kolmannen erän puolivälissä, mutta se ei riittänyt nostamaan Carolinaa voittoon. Teräväisen maalin syötti ketjukaveri Sebastian Aho, joka nappasi ottelussa toisenkin syöttöpisteen.

Korjattu USA:n matkustusrajoituksia koskevaa sähkettä: Yhdysvaltoihin ulkomailta lentävien ei tarvitse käydä koronatestissä päivän sisällä saapumisen jälkeen, vaan saapuessa on näytettävä päivän sisällä ennen matkustamista saatu negatiivinen koronatesti.