Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker jättää tehtävänsä viimeistään ensi kesänä

Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker on ilmoittanut eroavansa yhtiöstä. Hän jättää tehtävänsä viimeistään kesäkuussa 2022.

Nesteeltä kerrotaan, että eroaminen on Vanackerin henkilökohtainen päätös eikä hänen jatkosuunnitelmiaan kommentoida. Yhtiön hallitus aloittaa Vanackerin seuraajan etsinnän heti.

Vanacker on työskennellyt Nesteen toimitusjohtajana kolmisen vuotta. Hän aloitti yhtiössä marraskuussa 2018, kun Matti Lievonen jäi toimitusjohtajan paikalta eläkkeelle. Nesteeseen Vanacker siirtyi saksalaisen kemianyhtiön CABB Groupin toimitusjohtajan paikalta.

– Kiitän lämpimästi Peteriä hänen suuresta työstään Nesteen transformaation vauhdittamisessa globaaliksi uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen yritykseksi, jolla on kunnianhimoiset ilmastotavoitteet. Näiden kolmen vuoden aikana Neste on uudistanut ja toteuttanut kasvustrategiaansa, tullut globaaliksi yhtiöksi ja laajentunut uusille markkina-alueille, sanoo Nesteen hallituksen puheenjohtaja Matti Kähkönen tiedotteessa.

Vanacker puolestaan kiittelee Nesteen hallituksen jäseniä, johtoryhmän jäseniä ja henkilöstöä yhteistyöstä. Hänen mukaansa Neste on vahva yritys, jolla on upea kulttuuri ja jonka sitoutunut henkilöstö vie strategian toteuttamista määrätietoisesti eteenpäin.

Uusiutuvat tekivät valtaosan viime vuoden voitosta

Neste on viime vuosina tehnyt vakaata taloudellista tulosta. Esimerkiksi viime vuonna yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto oli 1,4 miljardia euroa, joista uusiutuvien polttoaineiden osuus oli 1,3 miljardia. Pandemiavuosi tosin heikensi perinteisten öljytuotteiden kysyntää.

Lokakuussakin Vanacker arvioi, että Nesteen tulevia näkymiä hämärtävät epävarmuus koronapandemian kehityksestä ja vaikutuksesta maailmantalouteen.

Nesteen on määrä päättää suurinvestoinnista Rotterdamiin ensi vuoden alussa. Suomessa oli elätetty toiveita, että Neste olisi laajentanut uusiutuvien polttoaineiden tuotantoa Rotterdamin sijasta Porvoossa, mutta parempi sijainti ja raaka-aineiden saatavuus ohjasivat hankkeen pois Suomesta.