Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Filippiinien taifuuni on vienyt yli sadan ihmisen hengen – uhrimäärän pelätään kasvavan

Kaakkois-Aasiassa Filippiinien taifuunin uhriluku on tänään sunnuntaina ollut edelleen kasvussa. Viranomaisten mukaan ainakin yli sata ihmistä on kuollut tämän vuoden voimakkaimman pyörremyrskyn seurauksena. Myrsky iski maahan torstaina.

Taifuuni osui vahvimmin maan etelä- ja keskiosiin, joissa se katkoi voimalinjoja ja riuhtoi irti talojen kattoja. Tuulet yltyivät jopa yli 50 metriin sekunnissa. Raiksi nimetyn taifuunin mukanaan tuomat rankkasateet aiheuttivat tuhoa maassa myös laajemmin.

Ihmisiä oli yhä kateissa

Uhriluku on kasvanut nopeasti. Vielä lauantaina uutisoitiin joistakin kymmenistä kuolonuhreista. Sunnuntaiaamuna paikallista aikaa turistien suosiossa olevan Boholin provinssin kuvernööri Arthur Yap kertoi Facebookissa , että saarella oli kirjattu 49 uutta kuolemaa. Hän kertoi, että ihmisiä oli yhä kateissa ja että loukkaantuneita oli ainakin 13.

– Kommunikaatioyhteydet ovat edelleen poikki. Vain 21 kaupunginjohtajaa 48:sta on saanut meihin yhteyden, Yap sanoi herättäen huolta siitä, että uhrimäärä voisi kasvaa entisestään.

Tuhansia sotilaita, poliiseja, palomiehiä ja rannikkovartiostoon kuuluvia on lähetetty pelastustehtäviin pahiten kärsineille alueille.

Pyörremyrskyistä voi tulla entistä voimakkaampia

Filippiineillä koetaan vuosittain keskimäärin 20 myrskyä ja taifuunia. Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälinen liitto ilmoitti, että Rai oli voimakkaimpia myrskyjä, joita Filippiineillä on joulukuussa koettu viimeisimmän vuosikymmenen aikana.

– Se, että ihmiset saavat taas elämänsä raiteilleen, tulee olemaan pitkä ja raskas tie, sanoi liiton Filippiinien-osaston johtaja Alberto Bocanegra myrskyn jälkeen.

Tutkijat ovat jo kauan varoittaneet, että pyörremyrskyistä on tulossa entistä voimakkaampia.