Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä on suomalaisten mielestä kaikkien aikojen paras jouluelokuva

Noin 40 prosenttia suomalaisista viettää aikaa joulunpyhinä katsoen sarjoja ja elokuvia, selviää äänielämysbrändi Sonosin teettämästä tutkimuksesta. Samalla tutkimuksessa selvitettiin myös suomalaisten mielipiteitä jouluelokuvista.

Suomalaisten mielestä ylivoimaisesti paras jouluelokuva on piirrosklassikko Lumiukko. Toiselle sijalle ylsi ensimmäinen Yksin kotona -elokuva ja kolmatta sijaa pitää piirroselokuva Joulupukki ja noitarumpu.

Viihteen kulutuksen lisäksi suomalaisista 79 prosenttia aikoo nauttia jouluna hyvästä ruoasta ja juomasta. 66 prosenttia kertoi viettävänsä aikaa läheistensä kanssa.

Tutkimuksessa perehdyttiin joulutottumusten lisäksi myös suomalaisten viihteen parissa käyttämään aikaan. 43 prosenttia suomalaisista kertoo viettävänsä viihteen parissa keskimäärin 3–5 tuntia päivässä, kun taas 29 prosenttia käyttää viihteeseen 1–2 tuntia päivittäin.

Suomalaisten joulutottumuksia selvittävän tutkimuksen toteutti YouGov, ja siihen osallistui yli 1 000 vastaajaa ympäri Suomea.