Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa on raportoitu runsaat 4 700 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on raportoitu 4 766 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) perjantaina.

Sairaalahoidossa on 641 koronatartunnan saanutta potilasta, joista 53 tehohoidossa.

THL raportoi myös 23 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Yhteensä Suomessa on pandemian aikana raportoitu 1 942 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Kotitesteillä todetuista tartunnoista ei tietoa

Kahden viime viikon ilmaantuvuus on noin 2 000 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä osa kotitesteissä löytyvistä tartunnoista jää puuttumaan virallisista luvuista.

Suomessa on todettu koko koronaviruspandemian aikana kaikkiaan yli 475 000 tautitapausta.

Viruksen määrä jätevesissä laski kolmessa kaupungissa

Koronaviruksen määrä jätevesissä on kasvanut edelleen, käy ilmi THL:n koronaviruksen jätevesiseurantatutkimuksen tuoreista tuloksista.

Sunnuntaina ja maanantaina otetuissa näytteissä oli pientä kasvua edellisviikkoon verrattuna.

Koronavirusta havaittiin kaikkien seurannassa mukana olevien neljäntoista jätevedenpuhdistamon näytteissä. Jätevedessä havaitun koronaviruksen rna:n eli geeniperimän määrä lisääntyi edellisviikosta erityisesti Oulun puhdistamon näytteissä.

Lappeenrannassa, Kuopiossa ja Rovaniemellä näytteissä havaitun viruksen määrä sen sijaan väheni edellisestä mittauksesta.

Koronaviruksen esiintyminen puhdistamattomassa jätevedessä raportoidaan Rovaniemen puhdistamolta kahden viikon välein ja muilta seurannassa olevilta puhdistamoilta viikoittain.

Jätevesiseurannan piirissä on THL:n mukaan noin 49 prosenttia Suomen väestön tuottamasta jätevedestä.

Puolet 12 vuotta täyttäneistä rokotettu kolmesti

Koronarokotteen kolmannen annoksen oli perjantaihin mennessä Suomessa saanut noin 2,4 miljoonaa ihmistä eli 50 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä. Kolmesti rokotettujen osuus koko väestöstä on nyt yli 44 prosenttia.

Toisen annoksen ottaneita on noin 4,1 miljoonaa, mikä on yli 85 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Kahdesti rokotettujen osuus koko väestöstä on THL:n mukaan nyt yli 75 prosenttia.