Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläistoimittajan mukaan Venäjän turvallisuuspalvelun johtaja asetettu kotiarestiin – "Päitä tulee putoamaan lisää"

Tutkivaan journalismiin ja venäläisiin turvallisuuspalveluihin erikoistunut toimittaja Andrey Soldatov väittää Twitterissä lähteisiinsä vedoten, että Venäjän turvallisuuspalvelun ulkomaantiedustelun johtaja Sergei Boseda olisi asetettu kotiarestiin.

Soldatovin mukaan presidentti Vladimir Putin vaikuttaa olevan erittäin tyytymätön turvallisuuspalvelun tuloksiin Ukrainassa ja tämän seurauksena Boseda sekä osaston varajohtaja Anatoli Bolyukh olisi asetettu arestiin.

Asialle ei ole saatu varmistusta muista lähteistä.

Soldatov on pitkän toimittajauransa aikana erikoistunut erityisesti turvallisuuspalveluihin. Hän on toinen venäläisen Agentura.ru verkkoyhteisön perustajista. Agentura kerää yhteen toimittajia, jotka raportoivat terrorismiin ja tiedustelupalveluihin liittyviä aiheita. Sitä pidetään arvostettuna lähteenä Venäjän turvallisuuspalveluihin liittyvissä asioissa.

Soldatov on myös Euroopan turvallisuuteen ja trans-atlanttisiin suhteisiin erikoistuneen Center for European Policy Analysis -ajatuspajan jäsen.

Myös puolustusvoimien entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri (evp.) Pekka Toveri kiinnitti asiaan huomiota Twitterissä.

– Jos totta, silovikit vapisevat. Päitä tulee putoamaan lisää, Toveri kirjoitti viitaten Soldatovin paljastukseen.

Silovikeilla tarkoitetaan Venäjää hallitsevaa ryhmittymää, johon kuuluu eri turvallisuus-, järjestys ja puolustusorganisaatioiden henkilöstöä. Silovikit ovat merkittävä osa Venäjän presidentin lähipiiriä.