Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies puukotti toista miestä keskellä päivää Joensuun Prismassa – tuomittiin 3,5 vuoden vankeuteen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut vankeuteen miehen, joka puukotti toista miestä keskellä päivää Joensuun Prismassa viime vuoden lokakuussa.

Viisikymppinen syytetty ja nelikymppinen uhri tunsivat toisensa ennalta, ja heillä oli oikeuden mukaan molemminpuolisia kaunoja. Koska osapuolten muistikuvat tapahtumista olivat epäselviä ja poikkesivat toisistaan merkittävästi, keskeiseksi näytöksi jutussa nousi valvontakameran tallenne kaupan käytävältä.

Oikeuden mukaan tallenteelta näkyy, kuinka uhri ensin käveli penkillä istuneen syytetyn ohi, kääntyi sitten takaisin tämän luo ja mahdollisesti sanoi jotain. Silloin syytetty nousi ylös ja alkoi töniä, lyödä ja potkia uhria. Lopulta hän oikeuden mukaan iski uhria kerran veitsellä ylävartaloon.

Syytetty vetosi oikeudessa hätävarjeluun ja sanoi, että uhri oli ensin käynyt hänen päälleen. Oikeus katsoi, ettei tästä kuitenkaan ollut näyttöä. Päinvastoin tallenteelta oikeuden mukaan näkyy, kuinka uhri yritti perääntyä tilanteesta, jolloin syytetty pyrki edelleen hänen kimppuunsa.

Veitsi osui uhrin lapaluuhun

Vaikka miehillä oli kaunoja, oikeus katsoi, ettei syytetyn tarkoituksena ollut yrittää tappaa uhria. Oikeuden mukaan miehen täytyi kuitenkin pitää uhrin kuolemaa tekonsa varsin todennäköisenä seurauksena, kun hän iski tätä veitsellä ylävartaloon elintärkeiden sisäelinten lähelle. Oikeuden mukaan uhrille ei koitunut puukotuksesta konkreettista hengenvaaraa vain siitä satunnaisesta syystä, että veitsi osui uhrin lapaluuhun eikä pistohaavan välittömässä läheisyydessä olleisiin sisäelimiin.

Näin ollen käräjäoikeus katsoi, että Mika Sakari Heiskanen, 48, syyllistyi tapon yritykseen ja tuomitsi hänet siitä kolmen ja puolen vuoden vankeuteen.

Oikeus antoi tuomionsa 14. maaliskuuta.