Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Duuma kiisti, mutta venäläisviestimet kertovat yhä "Suomen-syöjä" Vladimir Zhirinovskin kuolemasta

Venäjän duuma on kiistänyt tiedon kokeneen poliitikko Vladimir Zhirinovskin kuolemasta, mutta monet venäläiset tiedotusvälineet ovat edelleen pitäneet uutisen näyttävästi esillä sivuillaan ja sosiaalisessa mediassa.

Zhirinovski, 75, on tiettävästi jo kuukausia ollut huonossa kunnossa. Hän on ollut sairaalahoidossa saatuaan koronatartunnan.

Zhirinovski kertoi esimerkiksi Keskisuomalaisen haastattelussa vuonna 1994 mielipiteitään Suomesta.

– Teidän pitäisi muistaa, että Tallinna on noin 80 kilometrin päässä Helsingistä. Mieluummin me venäläiset otamme teidät hengiltä kuin lähdemme itse niiltä alueilta, jotka meille kuuluvat, mutta joista meitä ajetaan pois, kertoi Zhirinovski.

— Oletetaan, että minusta tulee presidentti vaikkapa 12. kesäkuuta. Seuraavana päivänä annan Venäjän joukoille määräyksen ottaa Baltian maat valvontaansa. Suomi tulee olemaan silloin aivan hiljaa, kuten kaikki muutkin valtiot. Luuletteko, että kukaan alkaa sotia Venäjän kanssa Baltian maiden vuoksi, Zhirinovski kyseli Keskisuomalaisen toimittajalta.