Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Unkarissa tänään parlamenttivaalit, Ukrainan puolustusministeriö syyttää Venäjää siviilien teloittamisesta Butshassa

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Ukrainan puolustusministeriö syyttää Venäjää siviilien teloittamisesta Butshan kaupungissa

Ukrainan puolustusministeriö syyttää Venäjän joukkoja siviilien mielivaltaisista teloituksista Kiovan lähistöllä sijaitsevassa Butshan kaupungissa. Puolustusministeriö kertoi teloitussyytöksistä Twitter-tilillään.

Lauantaina Butshaan päässeiden uutistoimisto AFP:n toimittajien mukaan eräältä kadulta löytyi 20 siviiliasuisen miehen ruumiit, joista ainakin yhden kädet oli sidottu selän taakse.

Kaupungin pormestari kertoi myös, että jopa 280 ihmisen ruumiit on haudattu joukkohautaan kaupungissa.

Ukrainan joukot saivat kaupungin haltuunsa sen jälkeen, kun Venäjä ilmoitti vähentävänsä sotatoimia Kiovan alueella. (Lähteenä myös AFP)

Viroon on tullut Itä-Ukrainasta väkisin Venäjälle evakuoituja ukrainalaisia, kertoo Viron yleisradio

Viroon on saapunut Itä-Ukrainasta Venäjälle pakkoevakuoituja ihmisiä, kertoi Viron yleisradioyhtiö ERR lauantaina.

Narvan kaupungin poliisipäällikkö kertoi ERR:lle, että Venäjän kautta Viroon saapuu päivittäin noin 200 sotaa pakenevaa ukrainalaista. Poliisipäällikön mukaan pakkoevakuoitujen lisäksi Venäjän kautta on saapunut myös ihmisiä, jotka eivät päässeet pakenemaan Itä-Ukrainasta maan länsiosiin.

Ukrainan varapääministeri on aiemmin kertonut, että Venäjälle olisi evakuoitu Ukrainasta noin 40 000 ihmistä ilman, että asiasta olisi sovittu Ukrainan kanssa.

Britannia: Venäjä ei ole kyennyt tuhoamaan Ukrainan ilmapuolustusta

Ukrainan ilmapuolustus aiheuttaa edelleen haasteita venäläisten ilmasodankäynnille Ukrainassa, kertoo Britannian puolustusministeriö Ukrainaa koskevassa tilannekatsauksessaan.

Puolustusministeriön mukaan Venäjän kyvyttömyys löytää ja tuhota Ukrainan ilmapuolustusjärjestelmiä on vaikeuttanut Venäjän pyrkimyksiä saada Ukrainan ilmatilaa laajemmin hallintaansa. Venäläiskoneiden haavoittuvaisuus on brittiministeriön mukaan vaikuttanut Venäjän kykyyn tukea maajoukkojen etenemistä useilla eri rintamilla.

Tilannekatsauksessa kerrotaan myös, että Venäjän ilmatoiminta on keskittynyt viime viikkoina Etelä- ja Itä-Ukrainaan.

Sovitellun työttömyysturvan käyttö on lisääntynyt kaikissa työntekijäryhmissä

Soviteltu työttömyysturva täydentää monen osa-aikaista tai pätkätyötä tekevän palkkatuloja. Soviteltua etuutta saavien määrä kaksinkertaistui viime vuosikymmenellä.

Sovitellun etuuden käyttö on lisääntynyt sekä ansio- että perusturvaa saavilla samoin kuin kaikissa työntekijäryhmissä. Yleisintä etuuden saaminen on kuitenkin nuorten ja naisten keskuudessa sekä terveydenhuollossa ja palvelualoilla.

Sovitellun etuuden käyttöä on tarkasteltu valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan tilaamassa tutkimuksessa.

Unkarissa järjestetään tänään parlamenttivaalit

Unkarissa järjestetään tänään parlamenttivaalit, jonka tulosta jännitetään myös muualla Euroopassa.

Unkaria on jo 12 vuotta hallinnut Fidesz-puolue ja sen pääministeri Viktor Orban, jonka Venäjä-myönteisyys on puhututtanut viime viikkoina lännessä Ukrainan sodan aikana.

Unkarin hajanainen oppositio on yhdistänyt rivinsä pääministeriehdokas Peter Marki-Zayn taakse.

Vaalituloksella voi olla seurauksia myös Suomelle, sillä mahdollinen sotilasliitto Naton jäsenyys vaatii myös Unkarin hyväksynnän.

Kymmenientuhansien taloyhtiöiden tiedot uupuvat yhä sähköisestä huoneistotietojärjestelmästä

Maanmittauslaitoksen ylläpitämästä sähköisestä huoneistotietojärjestelmästä uupuvat yhä kymmenientuhansien asunto-osakeyhtiöiden tiedot.

Maanmittauslaitoksen mukaan järjestelmässä on tällä hetkellä tiedot noin 9 000 taloyhtiöstä, joista vanhempia eli ennen vuotta 2019 perustettuja yhtiöitä on noin 4 400. Suomessa on kaikkiaan noin 89 000 asunto-osakeyhtiötä.

Vanhoilla asunto-osakeyhtiöillä on aikaa siirtää osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään ensi vuoden loppuun saakka. Vuoden 2019 alusta lähtien kaikki uudet asunto-osakeyhtiöt on perustettu sähköisesti eikä osakekirjoja ole enää painatettu paperisessa muodossa.

Bostonin Erik Haulan osumat auttoivat kaatamaan Columbuksen

Jääkiekon NHL:ssä Boston Bruinsin Erik Haula osui kahdesti kotijoukkueen kaataessa Columbus Blue Jacketsin maalein 5–2.

Bostonin avausosuman Haula löi sisään pelin alkuminuuteilla Columbuksen maalille syntyneen mylläkän päätteeksi. Haula vastasi kolmannen erän lopulla myös Bostonin 3–2-maalista, kun hän ohjasi ylivoimalla Brandon Carlon rannelaukauksen maalin edustalta Columbuksen verkkoon.

Carolina Hurricanes hävisi kotiottelunsa Minnesota Wildia vastaan 1–3-lukemin. Sebastian Aho syötti Teuvo Teräväisen viimeistelemän maalin, joka jäi Carolinan ainokaiseksi.