Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläispoliitikko nauraa gallupeille: "Kansalaisten viha Putinia kohtaan saattaa räjähtää milloin tahansa"

Pidätettynä olevan venäläisen oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyin pitkäaikainen neuvonantaja Leonid Volkov sanoi Newsweek-lehden haastattelussa, ettei Vladimir Putinin asema ole läheskään niin vankka kuin viime aikojen mielipidemittauksista voisi päätellä. Volkovin mukaan gallupit ovat täysin epäluotettavia.

– Venäläiset ovat tyytymättömiä taloudelliseen tilanteeseensa ja tuhansien sotilaiden menehtymiseen turhan vuoksi. Venäjän johto yrittää lakaista pölyä maton alle, mutta viha Putinia kohtaan saattaa räjähtää milloin tahansa. Romahdus saattaa alkaa hysvin monenlaisista syistä ja tapahtumista, sanoi Volkov.

Volkovin mielestä hyökkäys Ukrainaan oli Putinilta "vakava virhe", joka ei vielä ole käynnistänyt suuren kansanjoukon tai Venäjän eliitin vastalausemyrskyä, mutta saattaa vielä sen aiheuttaa.

Volkov arvioi, että sota Ukrainassa lyhentää ilman muuta Putinin valtakautta aiemmin oletetusta.

– Ilman Ukrainan sotaa Putin olisi saattanut pysyä vallassa vielä vaikka 20 vuotta. Nyt en usko sellaiseen, se ei ole tämän jälkeen mitenkään mahdollista.

– Tämä sota saattaa olla siunaus Venäjän kansalle siksi, että enää ei ole edessä vuosikymmeniä Putinin aiheuttamaa kärsimystä. Pian tulee mahdollisuus päästä eroon Putinista. Meillä Venäjällä on sanonta, jonka mukaan on parempi kokea painajaiseen päättyvä loppu kuin loputon painajainen. Sen sota voi Venäjälle antaa – vaikkakin rumalla tavalla, Volkov sanoi.

Volkov asuu Venäjän viranomaisia paossa Liettuassa. Hän puhuu 6. huhtikuuta ihmisoikeuskonferenssissa Genevessä.