Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neste korvannut 85 prosenttia Venäjältä ostamastaan raakaöljystä – viimeisiin lukeutuva kuljetus saapuu keskiviikkona

Energiayhtiö Neste on korvannut 85 prosenttia Venäjältä ostamastaan raakaöljystä.

Yhtiö kertoo, että korvaamisia on tehty voimassa olevien toimitussopimusten ja teknisten mahdollisuuksien puitteissa muilla raakaöljylaaduilla. Yhtiön mukaan eräs viimeisistä raakaöljylasteista Venäjältä saapuu tänään illansuussa Porvoon jalostamolle.

Yhtiö ei ole Venäjän suurhyökkäyksen alettua ostanut venäläistä raakaöljyä spot-markkinoilta eikä tee uusia sopimuksia raakaöljyn tai fossiilisten syöttöaineiden hankinnasta Venäjältä.

– Jäljellä olevat hankintasopimukset päättyvät raakaöljyn osalta heinäkuussa ja muiden syöttöaineiden osalta vuoden loppuun mennessä. Uskomme, että korvaavia raakaöljylaatuja löytyy maailmanmarkkinoilta, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Venäjän suurhyökkäys Ukrainassa on johtanut siihen, että useat yritykset ovat katkaisseet siteitään Venäjälle. Neste kertoi jo aiemmin korvanneensa Venäjältä tehtyjä hankintoja esimerkiksi Pohjanmeren öljyllä.

– Toteutamme muutokset jalostamollamme hallitusti, jotta voimme taata jalostamon turvallisen operoinnin ja tuotannon ylläpidon. Nesteellä on keskeinen rooli Suomen energian huoltovarmuuden turvaamisessa, Neste kertoo.

Aiemmin Neste hankki kaksi kolmasosaa jalostamastaan raakaöljystä Venäjältä.