Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi tunnistanut 129 uhria lapsiin kohdistuneessa seksuaalirikoskokonaisuudessa Keski-Suomessa

Laajassa lapsiin kohdistuneessa seksuaalirikoskokonaisuudessa on tähän mennessä tunnistettu 129 uhria, kertoi Sisä-Suomen poliisi tiedotteessa keskiviikkona. Asian käsittely alkoi Keski-Suomen käräjäoikeudessa helmikuussa, mutta poliisin mukaan uusia uhreja on tunnistettu vielä sen jälkeen.

Uhreista nuorin on ollut 5-vuotias ja vanhin 13-vuotias. Poliisin mukaan uhrien tunnistamistyö on edellyttänyt kansainvälistä yhteistyötä.

Poliisi epäilee uhreja olevan vieläkin enemmän. Vain muutamat tunnistetuista uhreista ovat poliisin mukaan kertoneet kokemastaan oma-aloitteisesti.

Syyttäjien mukaan parikymppinen keskisuomalaismies etsi uhreja Tiktok-videopalvelussa, jossa hän esiintyi alaikäisenä. Tiktokissa mies syyttäjien mukaan pyysi lapsia siirtymään Snapchat-sovellukseen, jossa hän sai uhrit lähettämään videoita itselleen. Videot eivät tallennu Snapchatiin, mutta mies käytti erillistä sovellusta, jolla pystyi säilyttämään videot itsellään.

Mies on ollut vangittuna viime heinäkuusta lähtien.