Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Presidentti Sauli Niinistö jää yöksi sairaalaan

Presidentti Sauli Niinistö viettää keskiviikon vastaisen yön sairaalassa, uutisoi Iltalehti tiistai-iltana.

Presidentin viestintäpäällikkö Jouni Mölsä kertoi STT:lle tiistai-iltana noin puoli yhdeltätoista, että Niinistö oli edelleen sairaalassa ja voi kohtuullisen hyvin. Mölsä oletti presidentin jäävän myös yöksi sairaalaan.

Tasavallan presidentin kansliasta ei kerrottu Iltalehdelle missä sairaalassa presidentti on, sillä se ei kanslian mukaan vaikuta presidentin työkykyyn.

Kanslia tiedottaa tilanteesta lisää keskiviikkona, lehti kertoo.

Aiemmin tiistaina presidentin kanslia kertoi, että Niinistö on pitkittyneiden koronaoireiden vuoksi tutkimuksissa sairaalassa. Presidentin voinnin kerrottiin olevan kohtuullisen hyvä ja että hän jatkaa työskentelyä etänä.

Niinistöllä todettiin viikko sitten koronavirustartunta.

Niinistöltä jää väliin veteraanipäivän valtakunnallinen pääjuhla

Niinistö kertoi itse aiemmin Facebookissa, että hän ei pääse osallistumaan kansallisen veteraanipäivän valtakunnalliseen pääjuhlaan. Veteraanipäivää vietetään huomenna keskiviikkona.

– Tänä vuonna osallistuminen valtakunnalliseen pääjuhlaan jää koronan takia tervehdyksen varaan, Niinistö kirjoitti.

Tartunnan vuoksi Niinistön virallinen vierailu Norjaan siirtyi viime viikolta toiseen ajankohtaan.

Aiemmin Niinistö on jäänyt omaehtoiseen karanteeniin 27. tammikuuta altistuttuaan koronalle. Altistuminen tapahtui, kun hän tapasi Norjan ulkoministerin Anniken Huitfeldtin, joka oli ilmoittanut koronatartunnastaan.

Niinistö altistui koronavirukselle myös Malmön kansainvälisessä holokaustifoorumissa viime lokakuussa, kun hän keskusteli koronatartunnan saaneen Latvian presidentin Egils Levitsin kanssa.