Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neste laajentaa: Uusiutuvaa polttoainetta meriliikenteeseen

Neste kertoo kokeilevansa yhteistyökumppaninsa Nordic Marine Oilin kanssa uusiutuvaa laivapolttoainetta, jonka tarkoitus on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 prosenttia verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.

Merenkulun osuus maailmankaupasta on 90 prosenttia, ja liikenteen päästöistä laivojen osuus on maailmanlaajuisesti 13 prosenttia.

Tällä hetkellä Neste valmistaa uusiutuvia polttoaineita tieliikenteen ja lentoliikenteen tarpeisiin.

– Meriliikenne on yksi suurimmista liikenteen päästölähteistä. Tuemme laivayhtiöitä siirtymässä kohti hiilineutraalia toimintaa, kertoo Nesteen laivapolttoaineista ja palveluista vastaava Sveta Ukkonen tiedotteessa.

Nordic Marine Oil on erikoistunut laivapolttoaineiden ja voiteluöljyn toimittamiseen merenkulkualalle. Yhtiöllä on toimintaa Tanskan tärkeimmissä satamissa, joissa uusi laivapolttoaine on saatavilla tästä kuukaudesta alkaen.

– Tämä yhteisprosessoitu laivapolttoaine on ensimmäinen askel, jonka avulla merenkulkuala voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjään, arvioi Nordic Marine Oilin toimitusjohtaja Steen Moller.

Hänen mukaansa polttoaine on helppo ottaa käyttöön, sillä laivanvarustajat eivät joudu investoimaan laivan moottoreihin tai niihin tehtäviin muutoksiin.

Valmistetaan Porvoon jalostamolla

Nesteen uusi laivapolttoaine valmistetaan Nesteen Porvoon jalostamolla, jossa uusiutuvia raaka-aineita prosessoidaan yhdessä fossiilisten raaka-aineiden kanssa perinteisessä jalostusprosessissa.

– Nordic Marine Oilin kanssa kerättyjen kokemusten perusteella laajennamme tuotteen saatavuutta. Yhteisprosessoitu laivapolttoaine on meille strateginen askel, Ukkonen sanoo.

.