Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EBU nimesi kuusi maata, jotka yrittivät antaa Euroviisuissa ääniä toisilleen

Euroopan yleisradioliitto EBU nimesi torstaina ensi kertaa kuusi maata, jotka olivat yrittäneet antaa vilpillisesti ääniä toisilleen tämän vuoden Eurovision laulukilpailussa. Valtioiden lista on sama, joka on jo aiemmin tullut julki muista lähteistä: Azerbaidzhan, Georgia, Montenegro, Puola, Romania ja San Marino.

Aiemmin EBU oli ilmoittanut, että kuuden maan viisutuomareita epäillään tällaisen vilpin yrityksestä. Torstain lausunnossa ei puhuttu enää epäilystä, vaan EBU toteaa, että nämä maat olivat äänestäneet toisiaan.

Vilppi ei kuitenkaan onnistunut, sillä EBU ja sen yhteistyötahot havaitsivat epäilyttävät äänestystulokset. Tilanne ratkaistiin siten, että EBU määritti kyseisten kuuden maan antamat pisteet uudelleen.

EBU niin ikään totesi torstain lausunnossaan, että Euroviisujen tämän vuoden tulokset ovat nyt lopulliset. Valitusmahdollisuutta ei enää ole.

Vuoden 2022 Eurovision laulukilpailun voitti ylivoimaisesti Ukrainan edustaja Kalush Orchestra kappaleellaan Stefania. Suomen edustaja The Rasmus eteni sävelmällään Jezebel finaaliin, mutta sijoittui loppukilpailussa häntäpäähän sijalle 21.