Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhlat Tampereen Nekalassa kärjistyivät tappeluksi ja päättyivät puukotukseen – parikymppinen mies tuomittiin tapon yrityksestä

Parikymppinen mies tuomittiin vankeuteen useista rikoksista Tampereen Nekalassa. Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen muun muassa tapon yritykseen viime helmikuussa.

Tapahtumat saivat alkunsa nuorten järjestämistä juhlista. Varastokäyttöön tarkoitetussa vuokratallissa järjestettyihin juhliin osallistui kymmeniä ihmisiä, joista osa oli oikeuden mukaan juhlat järjestäneiden tuttuja ja osa baarien sulkeutumisen jälkeen paikalle tulleita tuntemattomia.

Oikeus katsoo, että tuomittu mies hermostui juhlien järjestäjien kehotuksesta ottaa kengät pois. Häntä oli oikeuden mukaan jo aiemmin pyydetty poistumaan paikalta ja estetty menemästä baaritiskin takana olleen toisen miehen, sittemmin uhrin, luo.

– (Tuomittu) oli kuitenkin hakenut puukon ja kävellyt suoraan (baaritiskin takana olleen miehen) luo ja lyönyt (tätä) puukolla vatsaan. Tapahtuma näkyy myös valvontakameratallenteelta, jossa (tuomittu) kävelee puukko takanaan vyötäröllä suoraan (uhrin) luo, kirjoittaa oikeus tuomiossaan.

Uhri sai alavatsaan suuntautuneesta puukoniskusta hengenvaarallisen vamman.

Oikeus katsoo, että Muhammet Ali Yildiz, 22, syyllistyi muun muassa tapon yritykseen ja useisiin pahoinpitelyihin. Hänet tuomittiin kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen sekä maksamaan kahdelle uhrilleen yli 10 000 euroa erilaisia korvauksia.

Kaksi muuta miestä tuomittiin puukotusta edeltäneestä tappelusta. Oikeus katsoi heidän syyllistyneen pahoinpitelyyn ja tuomitsi molemmat 30 päiväsakon rangaistukseen. Heidän tuloillaan maksettavaa kertyy 180 ja 300 euroa.

Oikeus antoi tuomionsa perjantaina.