Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahtelaismies kohdisti ex-puolisoonsa raakaa väkivaltaa päivien ajan – murhatuomio pysyi hovioikeudessa

Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt voimassa lahtelaismiehen saaman murhatuomion entisen tyttöystävänsä raa'asta murhasta.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi miehelle elinkautisen rangaistuksen useita päiviä jatkuneesta väkivallasta, joka johti naisen kuolemaan toukokuun lopussa 2021.

Käräjä- ja hovioikeuden tuomioiden perusteella mies oli kotonaan päivien aikana muun muassa lyönyt naista noin 150–170 kertaa teräaseella. Lisäksi naisen molemmat korvat oli leikattu irti. Mies oli itse soittanut aamuyöstä hätäkeskukseen.

Mies valitti vuonna 2021 saamastaan murhatuomiosta hovioikeuteen. Hän katsoi syyllistyneensä yhden pitkään jatkuneen väkivallanteon sijaan kahteen pahoinpitelyyn, törkeään pahoinpitelyyn sekä törkeään kuolemantuottamukseen. Hän kiisti, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut tappaa nainen.

Syyttäjä ja uhrin omaiset eivät nähneet hovioikeudessa tarvetta muuttaa tuomiota.

Hovioikeus arvioikin teon käräjäoikeuden tavoin murhaksi. Teon motiivi oli hovioikeuden ratkaisun mukaan miehen ja naisen parisuhteen päättyminen sekä mustasukkaisuus. Miehellä ja naisella oli esimerkiksi ollut yhteinen kannabiksen kasvatusprojekti, jonka tuottojen mies pelkäsi menevän naisen uudelle puolisolle.

Itä-Suomen hovioikeus vahvisti Juha Olavi Kohosen, 34 saaman elinkautisen vankeusrangaistuksen murhasta. Lisäksi hänet tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta.

Hovioikeuden ratkaisuun voi pyytää valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.