Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Peruskoulun päättävien määrä nousi noin 61 000 oppilaaseen

Peruskouluissa saa opintonsa päätökseen tänä lukuvuonna noin 61 000 oppilasta. Opetushallitus julkisti arvionsa keväällä peruskoulun päättävien määrästä keskiviikkona.

Perusopetuksen oppimäärän suorittavia on nyt noin tuhat enemmän kuin viime vuoden keväänä. Syy on se, että yhdeksättä luokkaa käyvien ikäluokka on hieman suurempi kuin viime vuonna.

Vieraskielisten osuus peruskoulun päättävistä on pysynyt noin seitsemässä prosentissa. Vieraskielisistä oppilaista yli puolet on käynyt koulua Uudellamaalla.

Lisäksi vuosittain yli 1 200 oppijaa suorittaa Suomessa perusopetuksen oppimäärän aikuisten perusopetuksessa esimerkiksi aikuislukiossa tai kansanopistossa. Määrä on hieman laskenut vuosikymmenen taitteesta. Valtaosa aikuisten perusopetuksen oppijoista on vieraskielisiä, ja lähes puolet Uudeltamaalta.

Ammattiin valmistutaan läpi vuoden

Ammatillisesta koulutuksesta valmistuvien lukumäärän laskun ennakoidaan jatkuvan. Tästä koulutuksesta valmistuvien tarkka määrä on saatavilla vasta kesäkuussa. Keväällä 2021 heitä oli noin 43 800.

Vaikka ammatillisesta koulutuksesta valmistuneiden määrän odotetaan vähenevän, on lasku loivempaa kahteen aiempaan vuoteen verrattuna.

Jatkuva haku ammatilliseen koulutukseen ja opintojen henkilökohtaistaminen ovat vaikuttaneet siihen, että ammattiin opiskelevia valmistuu läpi vuoden. Syksyisin ammattiopintonsa päättää runsaat 20 000 opiskelijaa. Yhä useampi suorittaa tutkinnon osia koko tutkinnon sijaan.

Jo aiemmin tänä keväänä on uutisoitu, että ylioppilaslakin saavia on nyt hieman alle 25 000.