Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavilkku-sovellus lakkaa toimimasta keskiviikkona

Koronavilkku-sovellus lakkaa toimimasta keskiviikkona.

Asian vahvisti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Teknologia- ja riskienhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho STT:lle tiistaina.

– Terveysturvallisuuden kannalta sovelluksen käytölle ei enää ole perusteita. Olemme rokotettuja ja tartunnat pääosin vähäoireisia. Myös laki, joka mahdollisti sovelluksen käytön, päättyy kesäkuun aikana. Lisäksi enää ei ole laajamittaista koronatestausta, Yrttiaho kertoi sovelluksen lakkauttamisen perusteista.

Koronavilkku on THL:n tuottama puhelinsovellus, joka julkaistiin elokuussa 2020. Sovelluksen avulla sai tiedon koronavirukselle altistumisesta. Tartunnasta saattoi ilmoittaa sovelluksella nimettömästi.

Sovelluksella on ollut Yrttiahon mukaan vajaa 2,5 miljoonaa käyttäjää ja koronatartunnasta sovellukselle ilmoitti 64 000 ihmistä.

Taloustutkimuksen selvityksen mukaan käyttäjistä 23 prosenttia on saanut ilmoituksen altistumisestaan Koronavilkun kautta. Ilmoituksen saaneista puolelle tuli oireita ja kolmanneksella todettiin tartunta, Yrttiaho kertoi.

– Vaikuttaa siltä, että kaikkiaan sovellus on ollut ihan toimiva ratkaisu, mutta kirjoitamme vielä loppuraportin sovelluksen hyödyistä ja vaikuttavuudesta, Yrttiaho sanoi.