Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjällä suunnitteilla pankkiasiakkaiden videotunnistus

Venäjän keskuspankki suunnittelee uusien pankkiasiakkaiden videotunnistusta, venäläinen talouslehti RBC kertoo. Asiaa on ehdottanut pankkiautomaattien toimittaja-valmistaja.

Venäjän keskuspankki testaa tällä hetkellä teknologiaa ja neuvottelee "hallinnollisista kysymyksistä".

Aiemmin venäläispankit ovat testanneet asiakkaiden tunnistautumista käyttäjäkameroiden avulla, mutta keskuspankki on pitänyt menetelmää riskialttiina.

Koronapandemian alkuvaiheessa pankit tarjosivat Venäjän keskuspankille videoformaattia asiakkaiden tunnistautumiseen. Se olisi olettanut käyttäjän kannettavan kameran käyttöä, mutta keskuspankki näki siinä riskejä esimerkiksi passien väärentämiseen ja valeidentiteetteihin.

Pankkiautomaattien toimittaja-valmistaja sanoo RBC:n mukaan nyt, että kehittämänsä järjestelmän kautta asiakkaan passi vahvistetaan montaa kautta.

– Harkitsemme erilaisia asiakkaan tunnistautumisvaihtoehtoja, mutta emme ole tehneet lopullista päätöstä, Venäjän keskuspankki on kertonut RBC:n mukaan.

Automaattiyritys kertoo aikovansa valmistaa joka tapauksessa pankkiautomaatteja, joissa on tulostin, skanneri, passin vahvistusjärjestelmä, puhelinyhteys virkailijaan sekä laatikko, jonne allekirjoitetut asiakirjat voi jättää.