Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhannusviikolle luvassa epävakaista säätä – Meteorologi: Lunta tuskin kuitenkaan saadaan

Juhannusviikolla luvassa on epävakaista säätä ja lämpötilat sijoittuvat näillä näkymin 15–20 asteen tienoille, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen STT:lle.

Tänään sunnuntaina sateita on luvassa maan keskivaiheilla, Lappiin luvataan poutaa ja etelään aurinkoista säätä.

Ensi viikolla sää on poutaista osassa maata, mutta maanantaina sadekuuroja luvataan eteläiseen ja keskiseen Suomeen, tiistaina koko maahan ja keskiviikkona länteen ja pohjoiseen. Myös torstain ja perjantain sää vaikuttaa epävakaiselta, ja siitäkin eteenpäin Keränen arvioi, että "sama virsi jatkuu".

Keräsen mukaan lämpötilat pysyttelevät 15–20 asteen tienoilla.

– Eri mallit ovat olleet eri mieltä: toisissa sää on lämpimämpi kuin toisissa. Lunta tuskin kuitenkaan saadaan, Keränen naurahtaa.

Hänen mukaansa on yhä pieni mahdollisuus sille, että hellelukemiin päästäisiin, mutta todennäköisemmältä näyttää, että jäädään 20 asteeseen.

Ukkoset ja tuulet näyttävät rauhoittuvan juhannukseksi

Ukkosta saattaa tulla vielä tänään itään ja huomenna etelään.

– Jos Saimaalla huviveneilee tänään, niin heille tiedoksi, että ukkosta voi mahdollisesti olla, Keränen kertoo.

Merialueilla tälle päivälle on ennustettu kovaa tuulta ja Etelä-Suomessa on annettu puuskaisen tuulen varoitus. Keräsen mukaan muiksi päiviksi ei ole luvassa kovempia tuulia.

Metsäpalovaroitukset ovat vähentyneet sateiden takia. Keränen arvioi, että loppuviikkoa kohden varoituksia tulee Etelä-Suomeen ja muutamiin Lapin kuntiin. Noilla alueilla kokkoa ei luultavasti saa siis polttaa, mutta muilla alueilla ennusteiden mukaan polttaminen voi olla mahdollista.

– Ensi viikolla olemme viisaampia sen suhteen, Keränen kommentoi.

Uv-säteily ei ole lähipäivinä voimakasta. Keränen kertoo, että jos päivät ovat aurinkoisia, niin loppuviikosta uv-säteily voi voimistua. Hän kuitenkin kehottaa suojautumaan auringolta, oli varoitus voimassa tai ei.