Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän entinen presidentti Medvedev laukoo jälleen: "Lännen pakotteet oikeutus sodalle"

Venäjän entinen presidentti ja nykyinen turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev on uhkaillut länttä taas jälleen kerran, uutisoi Reuters.

Tällä kertaa Medvedev sanoo, että länsimaiden Venäjälle Ukrainan sodan vuoksi asettamat pakotteet voitaisiin katsoa vihamieliseksi teoksi ja oikeutukseksi sodalle.

– Haluaisin jälleen muistuttaa, että tietyissä olosuhteissa tällaiset vihamieliset toimet voidaan luokitella kansainväliseksi aggressioksi. Ja jopa casus belliksi (oikeutuksena sodalle), Medvedev sanoi, lisäten että Venäjällä on oikeus puolustaa itseään.

Tiistaina Medvedev uhkaili länttä kolmannella maailmansodalla, jos puolustusliitto Naton jäsenmaa tunkeutuu Venäjän miehittämälle, Ukrainalle kuuluvalle Krimin niemimaalle.

Medvedev on Venäjän hyökkäyssodan mittaan laukonut toinen toistaan kärkkäämpiä kommentteja. Sunnuntaina 25.6. hän uhkaili Moldovaa energiantoimitusten ja muiden resurssien katkaisemisella, haukkui eurooppalaisia poliitikoita, vihjaillut useaan otteeseen ukrainalaisten pyyhkimisellä maan päältä, ja uhkaillut Suomea puolustusliitto Natoon hakeutumisesta. Lännen asettamia talouspakotteita hän on kuvaillut aiemminkin "hyökkäysteoksi".