Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sade- ja ukkosrintama liikkuu maan kaakkoisosista länteen ja etelään – Kaakkois-Suomea lähestyvä ukkosrintama voi olla voimakas, varoittaa Etelä-Karjalan pelastuslaitos

Sade- ja ukkoskuurot tavoittavat alkuillasta Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan, mistä ne liikkuvat illan aikana Länsi- ja Etelä-Suomea kohti, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Laura Tuomola.

– Ukkoskuuroissa tuuletkin voi olla vakavia, pihakalusteet ja trampoliinit voivat lentää, Tuomola sanoo.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos varoittaa, että Kaakkois-Suomea Karjalan kannakselta päin lähestyvä ukkosrintama voi olla voimakas.

Pelastuslaitos kehottaa Etelä-Karjalassa olevia ihmisiä varmistamaan veneiden kiinnitykset laitureilla ja rannoilla. Sisämaassa kaikki tuulelle herkät rakenteet ja isot irtonaiset esineet, kuten trampoliinit sekä irtonaiset katokset ja teltat, on mahdollisuuksien mukaan hyvä kiinnittää.

Päivystävä meteorologi Tuomola arvioi, että sade- ja ukkoskuurot heikkenevät yötä kohti.

Huomenna voimassa sadevaroituksia

Huomenna sade- ja ukkoskuuroja esiintyy laajemmalla alueella, Tuomola kertoo. Länsirannikkoa ja Länsi-Lappia lukuun ottamatta sadevaroitus on voimassa. Maan itäosissa ja Uudellamaalla on luvassa ukonilmaa. Sadekuuroja voi kuitenkin jonkin verran esiintyä myös länsirannikolla ja Länsi-Lapissa.

Loppuviikolla sää jatkuu epävakaisena. Lämpötila laskee torstaista alkaen päivittäin, kerrottiin Ilmatieteen laitokselta aiemmin tänään.