Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

CNN: Euroopan avaruusjärjestö lopettaa Mars-luotain yhteistyön Venäjän kanssa – " Valitettavaa, mutta muuta ratkaisua ei ole"

Euroopan avaruusjärjestö on lopettanut yhteistyön Venäjän kanssa koskien Euroopan ensimmäisen kulkijaluotaimen laukaisua, kertoo CNN.

Venäläinen avaruusjärjestö Roscosmos ja Euroopan avaruusjärjestö tekivät yhteistyötä ExoMars-kulkijaluotain projektissa. Luotain on suunniteltu havaitsemaan elämää Marssissa.

Luotaimen laukaisun oli määrä tapahtua syyskuussa 2022, mutta se peruttiin maaliskuussa vain viikkoja sen jälkeen kun Venäjä aloitti sodan Ukrainassa.

Nyt Euroopan avaruusjärjestön neuvosto on virallisesti lopettanut yhteistyön Venäjän kanssa, kertoi järjestön ylijohtaja Josef Aschbacher tiistaina Twitterissä.

Päivityksessään Aschbacher kertoo, että tehtävän tulevaisuudesta kerrotaan lisää 20. heinäkuuta.

– On selvää, että meidän täytyy katkaista yhteistyö Venäjän kanssa ja päätöksen takana on avaruusjärjestön jäsenmaat, Aschbacher kommentoi CNN:lle.

– Se on valitettavaa tieteen ja teknologian sekä niiden insinöörien kannalta jotka ovat työstäneet projektia neljä vuosikymmentä, mutta muuta ratkaisua ei ole.