Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tesla teki odotettua paremman tuloksen huhti-kesäkuussa erinäisistä tuotantovaikeuksista huolimatta

Sähköautoja valmistava Tesla on ilmoittanut huhti-kesäkuun tuloksekseen 2,3 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Miljardööri Elon Muskin luotsaaman yrityksen tulos oli odotettua parempi ja noin kaksinkertainen verrattuna vastaavaan ajanjaksoon vuosi sitten.

Vaikka Teslan tulos ylitti odotukset, oli se tammi-maaliskuuta heikompi. Edellisen kerran tulos putosi edelliseen neljännekseen nähden vuoden 2020 lopulla.

Liikevaihto oli huhti-kesäkuussa koholla 42 prosenttia, ollen 16,9 miljardia dollaria. Lukema jäi kuitenkin alle ennustetun 17,1 miljardin dollarin.

Yhtiö perusteli tätä Shanghain liiketoiminnan ongelmilla, missä yhtiön tehdas oli täysin suljettuna osan neljänneksestä paikallisten koronasulkujen vuoksi.

Tesla sanoi tästä huolimatta päättäneensä neljänneksen historiansa korkeimpaan kuukausittaiseen tuotantomäärään.

Yhtiö kuvaili kuitenkin tuotantoketjun haasteita jatkuvaksi päänvaivaksi. Sen mukaan tehtaiden sulkemiset, työntekijävajeet, logistiikka ja muut ongelmat rajoittavat yhtiön kykyä pyörittää tehtaitaan täydellä kapasiteetilla.

Tesla myi kolme neljäsosaa bitcoineistaan

Neljänneksen aikana Tesla myös hankkiutui eroon noin 75 prosentista kaikista bitcoineistaan. Talousuutistoimisto Bloombergin mukaan Tesla kertoo bitcoinien myymisen tuoneen yrityksen rahakirstuun 936 miljoonaa dollaria. Bitcoinien arvo on laskenut jyrkästi vuoden 2022 aikana.

Teslan osakkeiden arvo nousi 1,9 prosenttia jälkimarkkinoilla.

Viime aikoina Teslan toimitusjohtaja Musk on ollut otsikoissa sähköautoja enemmän nyt jo perumiensa Twitter-kauppojen vuoksi. Viestipalvelu on sittemmin haastanut Muskin oikeuteen ja pyrkii saamaan tämän viemään aiemmin sovitut 44 miljardin dollarin yrityskaupat maaliin asti.