Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin kaupunki varautuu vastaanottamaan Ukrainassa lastenkodissa olleita lapsia

Helsingin kaupunki varautuu vastaanottamaan noin sata lasta ukrainalaisista lastenkodeista Suomeen. Asian STT:lle vahvistaa kaupungin lastensuojelun johtaja Saila Nummikoski sähköpostitse.

Lastensuojelulain perusteella Helsingin kaupungilla on velvoite järjestää lastensuojelun laitos- tai perhehoitoa lapselle, jos lapsella tai vanhemmilla ei ole asuin- tai oleskelukuntaa Suomessa, Nummikoski kertoo.

Nummikosken mukaan Helsingin kaupunki varautuu lasten vastaanottamiseen sosiaali- ja terveysministeriön (STM) pyynnöstä. STM vastaa ukrainalaisten lasten evakuoinneista, Nummikoski kertoo.

STT ei ole saanut ministeriöstä kommenttia asiaan.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. Lehden mukaan kaupungilla ei vielä ole tiedossa, miltä alueilta ja millaisista oloista lapset tulisivat. STM vastaa yhteistyöstä Ukrainan kanssa.

Kilpailutus vielä kesken

Helsingin Sanomien mukaan Helsingin kaupunki on pyytänyt tarjouksia lastenhuollon palveluntuottajilta, jotka voivat järjestää lapsille ympärivuorokautista hoitoa. Helsingin kaupunki sijoittaisi ukrainalaislapsia mahdollisesti yksiköihin ympäri Suomea, HS kertoo.

Paikkojen kilpailutus ja lasten tulo Suomeen ovat vielä kesken.

Nummikoski ei kommentoi yksittäisten lasten sijoituspaikkoja tarkemmin.

– Yleisellä tasolla voin todeta, että lapsen tarpeen perusteella lapsi voidaan sijoittaa joko perhe- tai laitoshoitoon. Helsingin kaupungilla on omia lastensuojelulaitoksia ja perhehoitopaikkoja, ja hankimme sijaishuoltopaikkoja myös yksityisiltä palveluntuottajilta, Nummikoski kirjoittaa STT:lle.

Helsinkiläisiä lapsia on sijoitettuna sekä Helsinkiin että eri puolille Suomea, Nummikoski lisää.