Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väitös: Naiset muokanneet Puolustusvoimia – nyt arvostetaan myötätuntoa ja kohtaamisia

Naisten tulo armeijaan on purkanut osaltaan perinteistä sotilaan muottia ja lisännyt ymmärrystä erilaisille tavoille olla sotilas.

Tämä ilmenee YTM, TM Suvi Kourin väitöstutkimuksesta, joka on tehty Jyväskylän yliopistossa.

Väitöksessä tarkastellaan upseereita yhteiskunnallisten muutosten, työelämän ja sotilasorganisaation vaatimusten sekä elämänarvojen ja tavoitteiden ristipaineessa.

– Näyttää siltä, että upseerin työstä ja siihen liitettävistä ihanteista on tullut yhä enemmän niin sanotusti työtä muiden joukossa. Palvelutyömäisyys on tullut osaksi lähes kaikkea työtä, ja sen myötä arvostetaan korkeammalle vuorovaikutustaitoja, kykyä myötätuntoon ja ihmisten kohtaamiseen – näin myös upseerin työssä, Kouri toteaa tiedotteessa.

YTM, TM Suvi Kourin sosiologian väitöskirjan "Suomalainen upseeri murroksessa" tarkastustilaisuus pidetään 26.8.2022 alkaen klo 12 Jyväskylän yliopiston vanhassa juhlasalissa S212. Vastaväittäjänä toimii professori emerita Päivi Korvajärvi (Tampereen yliopisto) ja kustoksena vanhempi yliopistonlehtori Pertti Jokivuori (Jyväskylän yliopisto).