Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Junat kulkevat taas Turun ja Salon välillä, maanantaina alkanut häiriö korjattu

Maanantaina alkanut tietoliikennevika Turun ja Kupittaan välillä on korjattu, tiedottaa rataliikennekeskus. Asetinlaitteiden tietoliikenneongelmien takia junia korvattiin linja-autoilla Salon ja Turun sekä Turun sataman väleillä.

Junat ajavat taas normaalisti Turun Kupittaan ja Helsingin välillä kello 7.30 alkaen.

Helsingistä saapuvat sekä Helsinkiin lähtevät junat pysähtyvät Turussa seuraavan kahden vuoden ajan vain Kupittaan asemalla. Muutoksen oli määrä tulla voimaan jo eilen, mutta häiriön vuoksi muutos tapahtuu vasta tänään.

Poikkeusjärjestely johtuu kaksivuotisesta ratahankkeesta, jossa muun muassa rakennetaan kaksoisraide Kupittaan ja Turun rautatieaseman välille. Tämän vuoksi matkustajaliikenne Kupittaan ja Turun päärautatieaseman välillä katkaistaan kokonaan. Samalla myös suora junayhteys Turun satamaan poistuu.

Kupittaa sijaitsee Helsingin suunnasta tullessa ennen Turun päärautatieasemaa. Sieltä voi jatkaa paikallisliikenne Fölin bussilinjoilla 32 ja 42 Turun keskustan kautta päärautatieasemalle. Bussit kulkevat noin 10 minuutin vuoroväleillä.

Kupittaan asemalta löytyvät opasteet VR:n korvaavalle bussiyhteydelle Turun satamaan sekä Föli-bussille Turun lentokentälle. Satamaan asti ostettu tai satamasta lähtevään junaan ostettu junalippu toimii pääsylippuna bussikuljetukseen.

Tampereen ja Turun välinen rata on puolestaan käytössä tavalliseen tapaan Turun satamaan saakka. Helsingin ja Tampereen suuntien välillä matkustettaessa junan vaihtaminen Turussa ei ole ratakatkon aikana mahdollista, VR lisää.