Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KKV: Lumo Energian määräaikaiset asiakkaat voivat hakea yhtiöltä korvauksia – 8 000 asiakkaan sopimukset purettiin ennenaikaisesti

Noin 8 000 Lumo Energia -sähköyhtiön asiakasta voi hakea yhtiöltä korvauksia määräaikaisten sopimusten purkamisen vuoksi. Asiasta kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) tiedotteessaan.

Lumo Energia on ilmoittanut hakeutuvansa selvitystilaan, ja yhtiö lopettaa toimintansa syyskuun alussa. Valtaosa yhtiön sopimuksista siirtyy uudelle sähkönmyyjälle entisin ehdoin. Sen sijaan noin 8 000 asiakasta, joilla on ollut määräaikainen sopimus, joutuu solmimaan kokonaan uuden sopimuksen hankalassa markkinatilanteessa, KKV toteaa.

KKV:n mukaan esimerkiksi määräaikaisten sähkösopimusten hinnat ovat moninkertaistuneet, mistä seuraa Lumo Energian entisille määräaikaisille asiakkaille rahallisia vahinkoja.

KKV:n mukaan kyseessä on sopimusrikkomus

Vahinkojen määrään vaikuttavat muun muassa uuden ja vanhan sopimuksen hintaero, sähkönkäytön määrä sekä kuinka pitkään Lumo Energian kanssa solmittua määräaikaista sopimusta olisi ollut jäljellä, tiedotteessa sanotaan.

KKV:n mukaan Lumo Energian menettelyä, jossa se on purkanut määräaikaisia sopimuksia ennenaikaisesti, voidaan pitää sopimusrikkomuksena. Asiakkaat voivat hakea sopimusrikkomuksen perusteella yhtiöltä korvauksia aiheutuneesta vahingosta.

KKV:n mukaan on kuitenkin todennäköistä, että asiakkaat eivät voi saada täysimääräisiä korvauksia selvitystilaan hakeutuvalta energiayhtiöltä. Lisäksi aiheutuneen vahingon määrää ei voi tietää etukäteen, joten kuluttajan on itse arvioitava sopimuksen purkamisesta hänelle koitunut vahinko, tiedotteessa sanotaan.