Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksalaiskenraali mainitsi Suomen mahdolliseksi maaksi, johon Venäjä voisi hyökätä – amerikkalainen ex-kenraali jyrähti: "Suomi yksin murskaisi Venäjän joukot"

Eläköitynyt amerikkalainen kenraaliluutnantti evp. Frederick "Ben" Hodges arvioi, että Suomen puolustusvoimat "murskaisi Venäjän joukot".

Yhdysvaltain Euroopan-joukkoja vuosina 2014–2017 komentanut Hodges sanoo näin viestipalvelu Twitterissä. Täysin oma-aloitteisesti hän ei Suomea suitsuta, vaan hän esitti arvionsa vastauksessaan Saksan puolustusvoimien ylitarkastajan, kenraali Eberhard Zornin Focus-lehdessä esittämiin väitteisiin.

Zorn toisti haastattelussa aiemmin Reutersille kertomansa arvion siitä, että Venäjä kykenisi avaamaan "uuden rintaman" Ukrainassa käymäänsä sotaan muualla Euroopassa.

Hän toteaa Venäjällä olevan vielä sotilaallista voimaa käytettäväksi, vaikka suurin osa sen maavoimista onkin kiinni Ukrainassa. Hän mainitsee vaaranpaikkoina Kaliningradin, Itämeren, Suomen rajan, Georgian ja Moldovan.

Hodges luonnehtii Saksan kollegansa analyysia Venäjän kyvyistä "hämmästyttävän huonoksi, mikä valitettavasti heijastaa suurta osaa saksalaisen eliitin ajattelusta".

– Suomi yksin murskaisi Venäjän joukot. Liettua tai Puola tukahduttaisi Kaliningradin viikossa. Venäjän laivasto piiloutuu Krimin taakse, vaikka Ukrainalla ei ole laivastoa, Hodges kirjoittaa.

Hodges on esittänyt julkisuudessa optimistisia arvioita Ukrainan mahdollisuuksista Venäjää vastaan ja pessimistisiä arvioita Venäjän omasta tulevaisuudesta. Hänen mukaansa Ukraina kykenisi mahdollisesti ajamaan venäläisjoukot ulos alueiltaan ensi vuoteen mennessä. Länsimaita hän on kehottanut valmistautumaan Venäjän mahdolliseen romahtamiseen.