Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fortumin entinen hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf Uniperistä HS:lle: "Olen lopputulemasta syvästi surullinen ja pahoillani"

Energiayhtiö Fortumin entinen hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf on kommentoinut yhtiön Uniper-investointia Helsingin Sanomille.

– Maailma on rajusti erilainen kuin viisi vuotta sitten. Olen investoinnin lopputulemasta syvästi surullinen ja pahoillani, Baldauf sanoo HS:ssä.

Baldauf johti Fortumin hallitusta vuosina 2011–2018 eli myös silloin, kun Fortum alkoi ostaa Uniperiä vuonna 2017. Nyt Saksan valtio on kansallistamassa Uniperin ja Fortum kärsii Uniper-sijoituksestaan noin kuuden miljardin euron tappiot.

HS:n artikkelin mukaan Fortumin pelkäsi vuosia tytäryhtiönsä Uniperin sisällä olevia riskejä mutta johto ei ryhtynyt konkreettisiin toimenpiteisiin riskien vähentämiseksi. HS perustaa tietonsa kymmeneen henkilöön, jotka seurasivat Fortumin Uniper-valtausta lähietäisyydeltä.

Baldauf ei halunnut kommentoida lehdelle artikkelin sisältöä vaan vetosi salassapitovelvollisuuteen.

HS pyysi juttuaan varten kommentteja myös Fortumin entiseltä toimitusjohtajalta Pekka Lundmarkilta (2015–2020), nykyiseltä toimitusjohtajalta Markus Rauramolta, hallituksen puheenjohtajalta Veli-Matti Reinikkalalta sekä entiseltä hallituksen puheenjohtajalta Matti Lievoselta (2018–2021). He kieltäytyivät haastattelumahdollisuudesta.

Aiemmin Fortumin sisäpiirin Uniper-epäilyistä uutisoi Yle