Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Kiinassa alkoi puoluekokous, Kaliforniassa poliisi kertoo saaneensa kiinni kuumeisesti etsityn epäillyn sarjamurhaajan

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Tutkijat: Etäpalaveri onnistuu, jos kaikkia kuunnellaan ja irrallisia monologeja vältetään

Etäkokoukset ovat yleistyneet, mutta niihin tottuminen ei aina suju kitkatta. Tutkijoiden mukaan etäpalaveri onnistuu, kun osallistujia kuunnellaan ja yhteisistä aiheista syntyy vuorovaikutusta. Jos taas kokous jää sarjaksi irrallisia monologeja, yhteistyö vaikeutuu.

Jyväskylän ja Oulun yliopistojen tutkimuksessa selvitetään parhaillaan, miten etäpalavereista saadaan mahdollisimman hyödyllisiä ja vähän kuormittavia. Keskeinen tutkimuskysymys on, miten tunnistaa optimaalinen vireystila ja kuinka sitä voidaan tukea. Haittaa on sekä ali- että ylivirittymisestä.

Venäjän mukaan "terrorihyökkäys" sotilaiden harjoitusalueelle surmasi ainakin 11 ihmistä

Venäjän puolustusministeriön mukaan "terrorihyökkäyksessä" sotilaiden harjoitusalueelle Belgorodin seudulla kuoli ainakin 11 ja haavoittui 15 ihmistä, kertovat Venäjän valtiolliset uutistoimistot.

Ministeriön lausunnossa sanottiin kahden entisen neuvostovaltion kansalaisen avanneen tulen. Kumpikin heistä ammuttiin, ministeriön lausunnossa sanottiin uutistoimistojen mukaan.

Belgorodin alue sijaitsee Ukrainan rajan tuntumassa. (Lähde: AFP)

Iranin Teheranissa tulipalo ja yhteenottoja vankilassa, jossa on muun muassa poliittisia vankeja

Iranin pääkaupungin Teheranin pahamaineisessa Evinin vankilassa on ollut tulipalo ja yhteenottoja. Laitoksesta on kerrottu kuullun myös räjähdys ja laukauksia.

Evin on tunnettu poliittisten vankien kaltoinkohtelusta, ja siellä on myös ulkomaisia vankeja.

Maan virallisen uutistoimiston Irnan mukaan tilanne on hallinnassa. Ainakin kahdeksan sanotaan haavoittuneen.

Iranissa on ollut mittavia mielenosoituksia jo viidettä viikkoa. Protestit hallintoa vastaan alkoivat syyskuussa, kun 22-vuotias Mahsa Amini kuoli siveyspoliisin otettua hänet kiinni väärin puetun hijabin vuoksi.

Aminin kuolemaan liittyvissä mielenosoituksissa on kuollut toistasataa ihmistä. Kiinni otettuja on kerrottu lähetetyn Eviniin. (Lähde: AFP)

Yhdysvallat: Iran on vastuussa Evinin pahamaineisessa vankilassa olevien yhdysvaltalaisten turvallisuudesta

Yhdysvaltain ulkoministeriö painottaa Iranin olevan vastuussa Evinin vankilassa olevien yhdysvaltalaisten turvallisuudesta. Poliittisten vankien kaltoinkohtelusta tunnetussa Evinissä on myös ulkomaisia vankeja.

Ministeriön edustaja Ned Price vaatii Twitter-päivityksessään myös, että Iranin tulisi välittömästi vapauttaa väärin perustein vangitut Yhdysvaltain kansalaiset. Hän kertoo Washingtonissa seurattavan vankilan tilannetta.

Teheranissa sijaitsevassa laitoksessa oli lauantai-iltana yhteenottoja ja tulipalo. Alueella on kerrottu kuullun myös räjähdys ja laukauksia.

Iranin valtionmedian mukaan tilanne on hallinnassa. Ainakin kahdeksan sanotaan haavoittuneen. (Lähde: AFP)

Kiinassa alkoi puoluekokous - Xin kolmas kausi pääsihteerinä sinettiä vaille valmis

Kiinassa on tänään alkanut kommunistisen puolueen 20. puoluekokous, jossa Xi Jinping lähes varmasti valitaan kolmannelle kaudelle puolueen johtoon ja myöhemmin keväällä kolmatta kertaa presidentiksi.

Kyse on poikkeuksellisesta tapahtumasta, sillä Kiinassa johtajien valtakaudet oli muutaman vuosikymmenen ajan rajattu kahteen. Vallansiirtymällä haluttiin välttää Mao Zedongin kaltaisten yksinvaltiaiden pääsy valtaan.

Tällä haavaa Xi pitää hallussaan kolmea tärkeää virkaa, puolueen pääsihteerin, presidentin ja keskussotilaskomission puheenjohtajan tointa. (Lähde: AFP)

Kaliforniassa poliisi kertoo saaneensa kiinni kuumeisesti etsityn epäillyn sarjamurhaajan - otettiin kiinni "kesken metsästyksen"

Yhdysvalloissa Kaliforniassa poliisi kertoo ottaneensa kiinni viime aikoina kuumeisesti etsityn epäillyn sarjamurhaajan. Häntä epäillään veritekojen sarjassa, jossa ainakin kuusi ihmistä on saanut surmansa.

Osavaltion keskiosissa sijaitsevan Stocktonin kaupungin poliisipäällikkö kertoo asiasta poliisilaitoksen Facebook-sivuilla.

Päällikön mukaan 43-vuotias epäilty oli metsästämässä uutta uhria, kun hänet pidätettiin. Miehellä oli mukanaan käsiase, ja päällikkö arvioi viranomaisten estäneen uuden surmatyön.

CNN:n mukaan epäillyllä kerrotaan olevan aiempaa rikostaustaa, mutta rikosrekisterin laajuudesta ei ole täyttä varmuutta.