Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkatoimisto Detur hakeutuu konkurssiin

Matkatoimisto Detur hakeutuu konkurssiin. Detur kertoi nettisivuillaan maanantai-iltana, että aurinkolomien markkinat eivät ole elpyneet siten kuin aiemmin oli arvioitu. Yrityksen mukaan tilanteeseen on johtanut myös käyttökustannuksien kasvu sekä lentopetrolin hinnan vaikeasti arvioitavissa oleva hintakehitys.

Deturin konkurssista kertoi aikaisemmin maanantaina Iltalehti. Lehden mukaan Helsingin käräjäoikeus on kirjannut Detur Finlandin konkurssihakemuksen.

Matkatoimisto neuvoo nettisivuillaan, miten asiakkaiden tulisi sen mukaan toimia.

– Ne matkustajat, joiden matkat peruutetaan tai joiden matka on jo peruutettu, voivat saada maksetun summan palautuksen, mikäli maksu on tehty luottokortilla, nopeimmin riitauttamalla summa pankin tai luottoyhtiön kanssa, mikä on yleensä lyhyempi reitti ja nopein käsittelyaika saada palautus.

Matkustajat voivat Deturin mukaan myös hakea korvausta Ruotsissa Kammarkollegietissa olevan vakuuden kautta tai jättämällä hakemuksensa konkurssipesän hoitajalle. Prosessi ja käsittelyaika on tällöin yleensä pidempi.

Suomen kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) kertoi maanantai-iltana selvittävänsä tilannetta ja antavansa toimintaohjeita tiistaina.

Syyskuussa Detur ilmoitti keskeyttävänsä toimintansa toistaiseksi ja peruvansa loppukauden matkat tänä vuonna. Myös ensi vuoden matkoja on jo peruttu. KKV on viime vuosina selvittänyt Deturin asioita useaan kertaan.