Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli miljardin arvosta tilauksia saanut Konecranes paransi kannattavuuttaan

Konepajayhtiö Konecranes takoi vahvaa tulosta ja paransi kannattavuuttaan kolmannella vuosineljänneksellä. Yhtiön oikaistu liikevoitto oli heinä-syyskuussa 84 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 69 miljoonaa.

Liikevaihto kasvoi yli 14 prosenttia 884 miljoonaan euroon.

Konecranes sai tilauksia yli miljardin euron arvosta, lähes 42 prosenttia vuoden takaista enemmän. Saadut tilaukset kasvoivat kaikissa kolmessa segmentissä eli kunnossapidossa, teollisuuslaitteissa ja satamaratkaisuissa.

Hyvä tulos sysäsi Konecranesin osakkeen keskiviikkona 17 prosentin nousuun Helsingin pörssissä.

Yhtiön väliaikaisena toimitusjohtajana viime viikkoon saakka toiminut Teo Ottola toteaa, että Konecranesilla oli vahva kolmas neljännes. Yhtiön uutena toimitusjohtajana aloitti viime viikolla Anders Svensson.

– Saatujen tilausten määrä pysyi korkealla tasolla, ja toimitusketjujen haasteista huolimatta pystyimme parantamaan toimituskykyämme edellisiin neljänneksiin verrattuna. Kannattavuutemme parani, ja oikaistu EBITA-kateprosenttimme oli 10,8 %, Ottola sanoo tiedotteessa.

Ottolan mukaan yleinen markkinatilanne pysyi kolmannella neljänneksellä hyvänä, vaikka epävarmuus on maailmantilanteen takia lisääntynyt etenkin Euroopassa. Komponenttien heikko saatavuus ja muut toimitusketjun rajoitukset vaikuttivat edelleen Konecranesin liikevaihtoon, mutta yhtiö pystyi kuitenkin parantamaan myyntiään. Tilausten korkean määrän ja toimitushaasteiden myötä Konecranesin tilauskanta saavutti taas uuden ennätyksen ja oli syyskuun lopussa yli kolme miljardia euroa.

Konecranes odottaa liikevaihdon pysyvän tänä vuonna samalla tasolla tai kasvavan vuoteen 2021 verrattuna.