Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cargotecin tilaukset kasvoivat yhä vahvasti, myös kannattavuus parani

Lastinkäsittelylaitteita valmistava Cargotec sai edelleen hyvin uusia tilauksia kolmannella vuosineljänneksellä, vaikka markkinaympäristön epävarmuus lisääntyi. Saadut tilaukset kasvoivat 16 prosenttia vertailukaudesta, ja yhtiön tilauskanta kohosi ennätystasolle noin 3,7 miljardiin euroon.

Toimitusjohtaja Mika Vehviläisen mukaan muun muassa komponenttipula ja globaalit logistiikkahaasteet rajoittivat Cargotecin kykyä vastata kysyntään täysimääräisesti. Siitä huolimatta yhtiön liikevaihto kasvoi 27 prosenttia 1,04 miljardiin euroon. Vertailukelpoinen liikevoitto oli noin 93 miljoonaa euroa, eli 43 prosenttia vuoden takaista suurempi. Kannattavuutta kuvaava liikevoittoprosentti parani ja oli 8,9.

– Kustannusten yleinen nousu koskee myös meitä, mutta olemme pääosin pystyneet siirtämään kohonneet kustannukset hintoihimme, Vehviläinen sanoo osavuosikatsauksessa.

Sijoittajat näyttävät ottaneen Cargotecin tulosraportin myönteisesti vastaan, sillä yhtiön osake oli iltapäivällä runsaan 14 prosentin nousussa Helsingin pörssissä.

Cargotecin suunniteltu yhdistyminen toisen kotimaisen konepajayhtiön Konecranesin kanssa meni kiville viime keväänä. Uuden strategiansa mukaan Cargotec aikoo keskittyä kannattavaan kasvuun Hiab-yksikössä sekä Kalmar-yksikön pienemmissä kontinkäsittelylaitteissa. Yhtiö aikoo vetäytyä Kalmarin raskaista satamanostureista ja on kertonut harkitsevansa MacGregor-yksikkönsä myymistä.

Osavuosikatsauksessa Cargotec täsmentää tämän vuoden tulosnäkymiään. Yhtiö arvioi vertailukelpoisen liikevoiton paranevan tänä vuonna 320–350 miljoonaan euroon, kun viime vuoden vastaava tulos oli 232 miljoonaa euroa. Aiemmin Cargotec oli sanonut vertailukelpoisen liikevoiton paranevan viime vuodesta, mutta ei ollut antanut tarkempaa tulosohjeistusta.

---

Juttua korjattu klo 14.59: Cargotecin osake oli iltapäivällä runsaan 14 prosentin nousussa. Aiemmin jutussa sanottiin, että osake olisi runsaan neljän prosentin nousussa.